Nuuksio Bike Park 15.5.2024

U10 / U12 ikäluokkien kansalliset loppukilpailut 25.-27.3. Vihti Skissä

U10 ja U12 ikäluokkien Puuhapark -loppukilpailuissa oli mukana osallistujia 22 eri seurasta, joista yksi Latviasta ja yksi Virosta. Viikonlopun kisoissa oli kaikkiaan 152 kilpailijaa.

Kilpailun johtajana toimi Helsinki Ski Clubin Maria Helle, jolla kolmen kilpailun viikonloppu oli työn täyteinen, mutta erittäin antoisa.

”Kisoissa oli hyvä meininki. Lapset kisaavat innokkaasti ja tykkäävät olla kavereiden kanssa. Kisataan tosissaan ja kavereita kannustetaan. Eritoten paripuikan aikana kannustus oli loppuvaiheessa oikein innostuneen voimakasta.” 

Kelit kurittivat osin kisoja, kun perjantai tarjoili vettä ja lauantaina tuulinen sää testasi laskijoiden motivaatiota. Motivaatio osoittautui oikein lujaksi. 

”Urheasti nuoret kisaajat tuuleen starttasivat. Nuorimmalle esilaskijalle (5v) piti antaa alkuvauhdit, ettei tuuli työntänyt häntä takaisin.” 

Sunnuntain pujottelu saatiin vietyä läpi upeissa olosuhteissa. 

Taitavia laskijoita rinteessä

Kisarinne pysyi hyvässä kunnossa ja tarjosi laskijoille tasapuoliset olosuhteet, joissa kelpasi kisata.

”Puuhaparkin loppukilpailuissa näki, että jo U10 ja U12 ikäisissä panostetaan harjoitteluun. Lajin tulevaisuuden kannalta näyttää oikeinkin hyvältä. Tärkeää näissä kisoissa myös on, että mukaan lähtee vähemmänkin laskeneet lapset, joille lopputulos ei ole viikonlopun tärkein asia.” 

Helsinki Ski Clubilla hyvä porukka ja rutiini kisojen järjestämiseen 

HSC:lle Puuhapark loppukilpailut olivat jo kauden viides kisakokonaisuus, jonka he järjestivät. Helle kiittelee seuran aktiiveja. 

”Meillä on seurassa hyvä porukka kisoja järjestämään. Jokainen pääsee vähän valkkaamaan omaa rooliaan.”

Myös Vihti Ski saa Helteeltä kiitoksia. 

”Vihti Ski on erinomainen paikka kisojen järjestämiselle. Kisarinne kesti hyvin, kun saimme sen jäädyttää aiemmin. Myös seuratoiminnan kannalta on kiva, kun saamme hyvin ratavuoroja. Kausi alkaa varhain ja jatkuu pitkään. Esimerkiksi nyt kevään myötä on monessa etelän keskuksessa jo niin vähän lunta, ettei niissä voi enää kisoja järjestää.”

Myös nuoret laskijat tarvitsevat vähän isomman kisan kauteen.

”On mukava, että on kansallinen, profiililtaan vähän isompi kisa, johon heidän kausi huipentuu.”

Kuvia sunnuntain pujottelusta voi katsoa ja ladata täältä

Pe 25.3. GS

Lopputulokset TÄSTÄ

La 26.3. PSL

Epäviralliset tulokset 

N10 M10 N12 M12 

Su 27.3. SL polvikepein

Lopputulokset TÄSTÄ

Kussakin kilpailussa ja sarjassa palkittiin 10 parasta Puuhapark-pokaalein. 3 parasta saivat lisäksi perinteiset lasiset Puuhapark-mitallit.