Pyhä 17.4.2024

Himos hemmottelee lapsiperheitä uudella lumimaalla

Himoksen vahva panostus lapsien ja lapsiperheiden viihtyvyyteen jatkuu myös kaudella 2019–2020. Himoksen vahva panostus lapsien ja lapsiperheiden viihtyvyyteen jatkuu myös kaudella 2019–2020.
Himos on tehnyt kaudelle 2019–2020 mittavat investoinnit. Jämsän rinteitä ja rinnepalveluita on paranneltu 1,7 miljoonalla eurolla. 35-vuotisjuhlatalveaan viettävä Himos hemmottelee tällä kaudella erityisesti lapsiperheitä.

Himoksen Peikkorinteet ja vanha pulkkamäki ovat kokeneet kesän aikana muodonmuutoksen. Kahden hehtaarin alueesta on kuoriutunut lapsiperheiden lumimaa Lumila.

Alueella on viisi helppoa, aloittelijoille sopivaa laskettelurinnettä, neljä hissiä, pulkkamäki, ränni tuubirengaslaskuun, leikkipaikka, vessat vaipanvaihtotasoineen ja kolme hirsistä laavua.

Yksi Himoksen isoista investoinneista on ollut Lumilan uusi, katettu ja valaistu mattohissi. Sillä on pituutta 96 metriä ja sen kapasiteetti on 1 370 henkilöä tunnissa. Uusi hissi on myös pulkkailijoiden ja tuubilaskijoiden käytössä.

Lumila on pääsymaksullinen alue. Alueelle pääsee myös rinnelipulla.

Uusi katettu mattohissi on myös pulkkailijoiden ja tuubilaskijoiden käytössä.
Uusi katettu mattohissi on myös pulkkailijoiden ja tuubilaskijoiden käytössä.

Uusia lumitykkejä, rinnekone ja puolilämmin terassi

Eteläisen Suomen suurimman hiihtokeskuksen lumetusvalmiutta on vahvistettu uusilla lumitykkihankinoilla ja lumetuslinjoja tehostamalla. Tallissa on myös uusi rinnekone.

HimosCafé-rinneravintolaan on rakennettu puolilämmin, lasitettu terassi.

Isommat laskijat pääsevät alkavalla kaudella laskemaan levennettyjä siirtymärinteitä ja testaamaan Pohjoisrinteiden uudistettua ankkurihissiä.

Länsirinteiden ensiaputilat siirtyvät uusiin tiloihin hiihtokeskuksen huoltohallin päätyyn. Nosto-ovellinen, rinne-ensiapua varten suunniteltu tila mahdollistaa loukkaantuneiden kuljettamisen ahkiolla suoraan ensiaputiloihin.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi -uutiskirje!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

29.12.2019 tulee tasan 35 vuotta siitä, kun Himos virallisesti avattiin. Juhlallisen avauslaskun Pohjois-Himoksen Kilparinteessä tuikkasi alppilegenda Kalevi ”Häkä” Häkkinen.

Juhlapäivää viettää: Himos 35 vuotta

Himos

Hiihdonopettajan vinkit: näin lapsi innostuu laskettelusta

Laskettelu

Kommentti: minä opettaisin kyllä itse, mutta…

Hiihtokoulu