Pyhä 17.4.2024

Levillä maailmancupin pujottelun avaus 11.–13.11.2016

Maailmancupin pujottelun avausviikonloppu on Levillä 11.–13.11.2016. Kuva: Teemu Moisio
Yksi laskettelukauden kohokohtia osuu heti marraskuun alkupuolelle, kun maailmancupin pujottelun naisten ja miesten avauskisat lasketaan Levillä. Tänä vuonna Levi Black -rinteessä mitellään maailmancup-pisteistä upean talvisissa olosuhteissa.

Levillä on upean talviset olosuhteet, joten maailmancupin pujottelun startista on odotettavissa hieno tapahtuma. Naisten osakilpailu lasketaan lauantaina 12.11.2016 ja miehet ovat rinteessä sunnuntaina 13.11. Käytännössä kaikki maailman parhaat pujottelijat ovat saapuneet Leville.

Tänä vuonna Levin kisaa voidaan pitää kaksinkertaisena juhlakilpailuna, täyttäähän nykymuotoinen Levin kilpailu (miehet ja naiset yhdessä) jo kymmenen vuotta! Samalla alppihiihdon maailmancup juhlii tällä kaudella 50-vuotista taivaltaan.

Junioreille oma tapahtuma

Levin maailmancup-viikonloppuna kisataan leikkimielellä jo perjantaina 11. marraskuuta, kun ohjelmassa on Levi Lapland Kids Race. Tapahtuma on osa kansainvälistä FIS:n Snow Kidz -ohjelmaa. Tanja Poutiainen-Rinne ja Joonas Räsänen ovat tapahtuman kummeja.

Levi Lapland Kids Race -tapahtuman ideana on tarjota lapsille mahdollisuus kokeilla alppihiihtoa ohjatussa ja turvallisessa ympäristössä. Perjantain tapahtumassa on mm. treeniklinikka sekä paripujottelutyylisellä radalla yksilösuorituksina laskettava kilpailu.

Kilpailu alkaa perjantaina 11.11.2016 kello 11.30, ja innokkaita laskijoita mahtuu vielä mukaan. Halukkaat voivat ilmoittautua kilpailun johtajalle Jaana Karhilalle osoitteeseen jaana.karhila (a) kotiportti.fi.

Suomen joukkueessa monta ensikertalaista

Levin maailmancupissa laskee kuusi suomalaista naislaskijaa. Myös miesten joukkue on kuuden hengen suuruinen. ”Joukkueeseen nimettiin tällä hetkellä parhaat ja nopeimmat laskijat”, päävalmentaja Janne Haarala sanoo.

Suomen naisten joukkueessa laskevat: Roosa Hirvonen, Riikka Honkanen, Nella Korpio, Nea Luukko, Janina Mäkinen ja Julia Toiviainen. Miesten iskuryhmään kuuluvat Juho Handolin, Jens Henttinen, Victor Malmström, Eemeli Pirinen, Joonas Räsänen sekä Samu Torsti.

Naisten joukkueessa on neljä debytanttia maailmancup-tasolla: Nella Korpio, Nea Luukko, Roosa Hirvonen ja Julia Toiviainen. Miesten joukkueessa sunnuntaina maailmancup-tulikasteensa saa Juho Handolin.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Levillä on lumet valmiina marraskuun maailmancupiin

Keskusuutiset

Leville Suomen ensimmäinen hybridirinnekone

Keskusuutiset

Leville jättikokoinen seikkailupuisto

Kesäaktiviteetit