Pyhä 17.4.2024

Tanja Poutiainen-Rinne: ”Lapset osaavat leikkimielisen kisaamisen!”

https://www.ski.fi/uploads/2016/11/17150823/Levi_Lapland_Tanja_Poutiainen_1.jpg
Tanja Poutiainen-Rinne on tuttu näky kisaympyröissä aktiiviuran jälkeenkin. Suomen menestynein naisalpinisti seuraa mielellään etenkin lasten ja nuorten tekemisiä rinteessä.

Maailmancupia edeltävänä perjantaina Levin eturinteillä järjestettiin jo kolmannen kerran Levi Lapland Kids Race, jonka kummeina toimivat Tanja Poutiainen-Rinne sekä maajoukkuelaskija Joonas Räsänen. Kisassa kaikki saavat laskea kaksi kierrosta ja kilpailun lisäksi on muutakin ohjelmaa.

”Monille tämä on kauden ensimmäinen hiihtopäivä, joten liian totiseksi tapahtumaa ei haluta viedä. Se, että teemme erilaisia harjoituksia yhdessä päivän aikana ja olla yhdessä, on saanut paljon kiitosta lapsilta ja vanhemmilta. Lapset osaavat leikkimielisen kisaamisen ja paras palaute on lasten iloiset kasvot! ”, Tanja avaa tapahtuman perimmäistä tarkoitusta.

Lasten kanssa toimiminen on Tanjalle mieluista puuhaa.

”On mahtavaa olla mukana taustajoukoissa ja nähdä lasten intoa.”

Yksi Kids Racen ominaispiirre on vieressä harjoittelevat maailman huippulaskijat.

”Lapset samalla näkevät miten maailman huiput treenaavat. Usein huiput myös sopivissa tilanteissa huomioivat junioreja,” Tanja kertoo.

Tämän vuoden kilpailu oli tarkoitettu vuosina 2005–2008 syntyneille laskijoille. Kaikkiaan kilpailuun osallistui yli 60 kisaajaa, joista noin kolmannes tuli Norjasta. Kansainvälinen kaarti oli Poutiainen-Rinteelle mieleen.

”Pohjois-norjalaiset joukkueet ovat vuosia saapuneet alkukaudesta treenaamaan Leville hyvien olosuhteiden perässä. Heidän osallistumisensa on suomalaisnuorillekin innostavaa, kun saa vähän kansainvälistä tunnelmaa ja huomaa heidänkin olevan ihan samanlaisia laskijoita.”

Omat lapset suksille

Tanja Poutiainen-Rinne nautti Levin maailmancupin kisatunnelmasta katsojana, eikä haikaillut radalle:

”Sain kisata ihan riittävästi. Nyt on muiden haasteiden vuoro. Kaksosten äitiys valvomisineen on ollut yllättävän rankkaa puuhaa.”

Tanjan lapset ovat nyt puolivuotiaita. Voisiko jo ensi talvena olla aika kokeilla suksia?

”Kun siltä näyttää, niin kyllä heille suksia sovitellaan. Aluksi ihan kotipihassa.”

Eli lapset saavat harrastaa mitä tahansa, kunhan se on alppihiihtoa?

”No, onhan se vähän noin. Kyllä heitä varmasti laskemaan vien”, Tanja naurahtaa.

Tosissaan ei kaksosten hiihtouraa suunnitella:

”Kunhan saataisiin laskettelusta kiva yhteinen koko perheen harrastus.”

Tukea nuorille laskijoille

Tanja Poutiainen-Rinne on toiminut Ski Sport Finland Girls Team 2018 valmentajana ja mentorina. Pienten lasten äiti ei tällä kaudella rinteessä ryhmän mukana kulje, ymmärrettävistä syistä.

”Pidän tyttöihin kuitenkin yhteyttä. Joidenkin kanssa soittelemme tai viestittelemme useinkin. Rovaniemeläiset käyvät jopa luonani kahvilla juttelemassa. Se on tosi kivaa, että voin tällä tavoin auttaa. Olen heidän tavoitettavissa, mikäli heille tulee joku asia, missä voin auttaa.”

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Soveltava alppihiihto mahdollistaa laskettelun kaikille

Laskettelu
Talvi 2019–2020 on Levin Eturinteillä ennätyspitkä, sillä tuolihissi pyörähtää käyntiin jo lokakuussa. Eturinne saadaan avattua syyslomalaisille varastolumella.

Levin viisi tärkeintä uudistusta kaudelle 2019–2020

Keskusuutiset

Suksien valinta voi olla hauskaa ja helppoa

Laskettelu