Keskusuutiset 0
Levi 6.5.2021

FIS World Snow Day tuo vauhtia rinteisiin 21.1.2018

Sunnuntaina 21.1.2018 FIS World Snow Day ja World Snowboard Day tuovat paljon tarjouksia ja tapahtumia moniin hiihtokeskuksiin. Mielakassa juhlitaan etenkin lautaillen. Kuva. Tomi Saksa
Hiihtokeskuksissa otetaan nyt kaikki ilo irti talvesta. Lisää säpinää rinteisiin tuo kaksi kansainvälistä tapahtumaa FIS World Snow Day ja World Snowboard Day sunnuntaina 21.8.2018.

FIS World Snow Day ja World Snowboard Day järjestetään nyt samana päivänä, eli tämän viikon sunnuntaina 21.1.2018. Teemapäivien kunniaksi useat hiihtokeskukset Pohjois-, Keski- ja Etelä-Suomessa järjestävät tapahtumia ja tarjouksia koko perheelle.

Kansainvälinen lumipäivä, FIS World Snow Day, on kansainvälisen hiihtoliiton järjestämä päivä, jonka tarkoituksena on edistää erityisesti lasten ja nuorten talviurheilulajien harrastamista. World Snowboard Day puolestaan on kansainvälinen lumilautailun teemapäivä, joka juhlistaa lajia ja tutustuttaa sen saloihin.

”FIS World Snow Day ja World Snowboard Day innostavat kokeilemaan alamäkilajeja sekä nauttimaan talvesta perheen ja ystävien kanssa”, kertoo Suomen hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Taitoja hiihtokoulusta ja rohkeutta lajien kokeiluun

Tulevana sunnuntaina hiihtokeskuksissa on runsaasti ohjelmaa koko perheelle ja tarjouksia hissilipuista, välinevuokrista ja hiihtokoulusta. Hiihdonopettajan opastusta saa niin lasketteluun ja lautailuun kuin freestyleen ja parkkilaskemiseen.

Tässä esimerkkinä muutamia hiihtokeskusten FIS World Snow Day ja World Snowboard Day -tarjouksia sunnuntaina 21.1.2018 (katso tarkemmat tiedot ja mahdolliset rajaukset keskusten sivuilta):

Teijolla kello 10.00-16.00 välillä alle 12-vuotiaille veloituksetta tunnin kokeilu mattohississä (sisältää hissilipun ja vuokravälineet huomioliivi päällä). Hiihtokoulussa sadan minuutin ryhmätunti 25 euroa/henkilö (suksi ja lautaryhmä, ilmoittautumiset hiihtokoulu(a)meriteijo.fi). Lisäksi Skihaus Bistrossa kaakao ja donitsi yhteishintaan neljä euroa.

Mielakassa alle 10-vuotiaat pääsevät vanhemman seurassa maksutta mäkeen. Varsinainen teema Mielakassa on World Snowboard Day ja sen kunniaksi kaikki Burtonin ja Nitron vuokralaudat ilmaiseksi testattavissa vuokraamosta (max. 2 h/asiakas). Hiihtokoulu tarjoaa ilmaisen 60 minuutin lumilautaopetuksen kello 12 ja klo 14. (Max. 20 henkilöä/ryhmä ja ilmoittautuminen paikan päällä.)

Himoksella alle 12-vuotiaat saavat tunnin ilmaisen hissilipun ja välineet. Tarjolla on myös hiihdonohjausta ryhmissä kello 10.30, 11.00, 11.30, 12.00 ja 12.30. Ilmoittaudu hiihdonohjaukseen ennakkoon hiihtokoululle.

Laajiksessa on runsaasti ohjelmaa, mm. hiihtokoulun sessarit kello 12.00 alkaen, pulkkakisat Fazerin ja Hartwallin tuotepalkinnoilla kello 12.00–12.30, Jyväskylän Freestyleseuran sessarit 12.30 alkaen, Jyväskylän Hiihtoseuran Mäkihyppykoulu kello 11-15, puuhaa lapsille Lumimaassa koko päivän ja rinnekone sekä muuta koneistoa on esillä koko päivän.

Tahkolla lasten rinneliput ja SkiMac Tahkon välinevuokraukset -50 %. Tahkonrinteiden hiihtokoulu antaa laskuoppeja Lastenrinteessä kello 12.00–14.00.

Kasurilassa koko sunnuntain alle 12-vuotiaiden liput ja välineet -50 %.

Vuokatissakin alle 12-vuotiaat pääsevät kokeilemaan laskettelua tunnin ilmaiseksi. Keskus tarjoaa hissilipun ja välineet kello 12–17 välisenä aikana. Kokeilu tapahtuu hupikukkulalla sekä tenavarinteissä ja paikalla myös hiihdonopettajia. Lisäksi Lumilautaliitto ja SOUL Vuokatti järjestää snowboarding day -tapahtuman kello 14–16.

Levillä on sessareita Etelärinteiden South Pointilla, Leevilandiassa ja South Parkissa. Alle 12-vuotiaille Levi tarjoaa hissilipun ja välineet päiväksi veloituksetta. Hiihtokoulu järjestää edullisia kursseja alle 12-vuotiaille (ennakkoilmoittautuminen ryhmäkokojen takia).

Ylläksellä Sport Resort Ylläs tarjoaa 0–11 -vuotiaille tunnin ilmaisen laskettelukokeilun: hissilipun, välineet Head Ski Rent vuokraamosta ja hiihtokoulun järjestämää hauskaa ohjelmaa rinteessä. Iso-Ylläs puolestaan lupaa järjestää freestyle-juttuja nuorelle väelle.

Tarkemmat ohjelmat ja tarjoukset löytyy keskusten sivuilta. Kaikkien hiihtokeskusten lumitilanteen ja aukioloajat voi tarkistaa verkosta osoitteesta www.ski.fi.

Luitko jo nämä?

Hiihtokeskuksissa vappu on koko perheen iloinen rinnekarnevaali. Kuva Himoksen vappujuhlasta keväältä 2016.
Laskettelu on tutkimuksen mukaan ennen kaikkea perheiden yhteinen harrastus, jossa yhdistyy ulkoilu ja luonnosta nauttiminen, vauhti, elämykset ja hauskuus.
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä 7.5.2021 mennessä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Lunta! Aurinkoa! Kavereita! Eväitä! Kevät on kaikkea tätä.
Ei vain hyville laskijoille tai rajatulle porukalle. Ruka Playgroundin tarkoitus on tarjota mahdollisimman monelle eri ikäiselle ja tasoiselle laskijalle hauskoja laskuelämyksiä.
Paluu rinteeseen on ollut onnistunut. Riikka Voutilainen voitti 6.2.2021 Eurooppa-cupin osakilpailun kotirinteessään Taivalvaaralla.
Jee, pääsiäisenä pääsee mäkeen! Laskettelukeskukset ovat auki koko maassa, joten nyt on hyvä hetki nauttia kevätrinteiden riemuista ja raikkaasta ulkoilmasta. Rinteeseen vain terveenä ja muistetaan turvavälit!
Kerrospukeutuminen alkaa alusvaatteista. Päälle tuulta sekä vettä hylkivä kuorikerros ja väliin kelin mukaan lämmittäviä vaatteita.
Kypärä on rinteessä päähineistä ylivoimaisesti paras. Se on ehdottoman tärkeä varsinkin parkkilaskijoille.
Muista turvavälit myös ulkona liikuttaessa!

Lue lisää

10 kysymystä hiihtokoulusta

Hiihtokoulu

7 vinkkiä: näin kehität laskutaitoasi

Vinkit

Tämän takia hyvänkin laskijan kannattaa mennä hiihtokouluun — 4 syytä

Laskettelu