Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Ylläs kaudella 2023–2024: lisää lunta ja entistä paremmat rinteet

Ylläksellä on tapahtunut viime vuosina paljon. Laskettelijoita ilahduttaa kuuden hengen tuolihissi sekä pitkä katettu mattohissi. Lisäksi Gondoli-rinteen valaistusta ja lumetusta on uusittu. Ylläksellä on tapahtunut viime vuosina paljon. Laskettelijoita ilahduttaa kuuden hengen tuolihissi sekä pitkä katettu mattohissi. Lisäksi Gondoli-rinteen valaistusta ja lumetusta on uusittu.
Ylläksellä ollaan valmiita entistä lumisempaan laskettelukauteen. Viimevuosien hissi-investointeja on täydennetty kehittämällä lumetusjärjestelmiä. Rinteiden luvataan olevan huippukunnossa: tunturin molemmille puolille on hankittu uutta tampparikalustoa.

Ylläksellä on investoitu viime vuosina valtavasti. Gondoli-rinnettä on uusittu modernein valaistuksin sekä lumetusjärjestelmin. Puhutuimmat uutuudet – kuuden hengen tuolihissi sekä pitkä katettu mattohissi – ovat myös ilahduttaneet alamäkikansaa.

Lue myös: Ylläs on paljon enemmän kuin uusi tuolihissi

Talviautta 2023–2024 on Länsi-Lapissa valmisteltu toimeliaana, kertoo Ylläs Ski Resort, Ylläsjärven toimitusjohtaja Mikko Virranniemi. Uusien investointien ansiosta rinteet ovat varmasti lumiset ja entistäkin paremmassa kunnossa:

”Lumen valmistusta on tehostettu entisestään. Gondolirinteen alaosaan on kiinteästi asennettu 12 uutta automaattipuhallintykkiä. Nämä ovat täydennyksiä kahden vuoden takaiseen jätti-investointiin.”

Nyt on koko rinne täynnä moderneja automaattitykkejä, jotka ovat kiinteitä ja energiatehokkaita tornikäyttöön suunniteltuja lumitykkejä. Tykkejä voidaan käyttää etäohjauksella. Vettä säästävät tykit nopeuttavat lumetusta, kun useampaa rinnettä voi lumettaa saman aikaisesti.

Uusia rinnekoneita molemmin puolin tunturia

Parkkikansan iloksi talvella suorituspaikkoja muokataan uudella Pistenbully 400 Park Pro -rinnekoneella.

”Kyseinen kone on suunniteltu erityissuorituspaikkojen rakentamiseen ja kunnossapitoon. Tampparin liikeradat on optimoitu parkin rakentamista ja huoltoa varten. Tällä saadaan muotoiltua lunta entistä paremmin parkkilaskijoiden toiveiden mukaisesti”, Mikko kertoo.

Myös tunturin toisella puolella on panostettu uusiin rinnekoneisiin, kertoo Ylläs Ski Resort, Äkäslompolo rinnetoimenjohtaja Tuomo Poukkanen.

”Rivistössä on nyt kaksi uutta rinnekonetta, joten rinteet ovat varmasti olosuhteisiin nähden optimikunnossa. Lisäksi meidän suosittu Jokeri-rinne on saanut modernit LED-valot. Huoltotöitä helpottamaan on hankittu nostimella varustettu tela-auto.”

Satelliitti valvoo lumen määrää rinteessä

Ylläs Ski Resortissa otetaan alkavalla kaudella käyttöön Snow Sat -järjestelmä, joka mittaa lumipeitteen paksuutta rinteessä. Näin varmistetaan, että rinteessä on aina sopiva määrä lunta.

Järjestelmä tehostaa lumetusta ja vähentää energian kulutusta. Lumen tuotannossa saadaan säästöjä, kun lunta on kussakin paikassa oikea määrä.

Keväällä järjestelmä auttaa seuraamaan lumen sulamista ja mahdollistaa ennakoinnin. Lunta voidaan tarvittaessa siirtää kohtiin, jotka ovat kevätauringon paahtaessa vaarassa sulaa puhki. Tämä osaltaan tehostaa myös rinteen kunnostamista ja vähentää rinnekoneiden polttoaineiden kulutusta.

Kaudesta 2023–2024 on Ylläksellä tulossa paitsi ihanan luminen, myös ilahduttavan pitkä. Tavoitteena on aloittaa laskettelukausi vahvasti marraskuun puolella, eli 18.11.2023. Siitä onkin elämä sitten pelkkää alamäkeä lähes puoli vuotta, sillä Ylläksellä lasketaan useimmiten aina toukokuun alkuun asti.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.
Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen.
Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Gondoli on edelleen Ylläksen maamerkki ja nopein keino kulkea tunturin huipulle. Uusi tuolihissi kuitenkin saanee vankan kannattajajoukon mukavuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi.

Ylläs on paljon enemmän kuin uusi tuolihissi

Keskusuutiset

Vapaalasku Ylläksellä: hiihtokoulu tekee lajin tutuksi

Hiihtokoulu

Ylläksellä on Suomen pisin alamäki – myös fillarilla

Bike park -uutiset