Pyhä 17.4.2024

Eikö sisarusten seura maistu? 5 ideaa nuorelle mäkeen

Artikkelin kirjoittaja (kuvassa) viihtyy mäessä myös yksin. Artikkelin kirjoittaja (kuvassa) viihtyy mäessä myös yksin.
Aikaa voi hyvin viettää mäessä, vaikkei vanhempien tai sisarusten seura jaksa viihdyttää. Rinteessä voi pitää hauskaa myös yksin. Tässä viisi ehdotusta, miten rinteessä voi viihtyä yksin.

Monella nuorella voi iskeä yllättävä tilanne esimerkiksi perhelomalla, jos laskukavereita ei tunnu löytyvän. Vanhemmat menevät pikkusisarusten kanssa, kavereita ei ole sattunut samaan keskukseen ja sisarukset ovat joko liian nuoria tai vanhoja.

Itseään voikin tässä tilanteessa haastaa ja lähteä reippaana mäkeen mökissä lojumisen sijaan.

1. Tee mäkiennätys

Kokeile laskea mahdollisimman monta mäkeä päivässä. Tarkoitus on siis laskea päivän aikana sama rinne niin monesti kuin mahdollista. Hyvinkin pian, kun saman mäen tuntee kuin omat taskunsa, alkaa lasku yllättäen tuntua tylsistymisen sijaan poikkeukselliselta.

Pikkuhiljaa voi etsiä rinteestä entistä parempia linjoja tai paikkoja tehdä tietty käännös kierrosajan minimoimiseksi.

Muista pitää lasku kuitenkin kontrolloituna niin oman kuin kanssalaskijoidenkin turvallisuuden vuoksi. Lisämotivaatiota tuo laskukertojen laskeminen hississä.

2. Laske enemmän, koe enemmän

Käy koko keskus läpi. Laske jokainen rinne läpi kertaalleen, voi olla että löydät uuden suosikin ja viihdyt siellä pidemmän aikaa!

3. Opettele entistä paremmaksi

Keskity omaan laskutekniikkaan. Kun tuttuja ei ole mukana, ei ole myöskään minkäänlaisia paineita osoittaa olevansa parempi mitä oikeasti on. Voit vapautuneesti kokeilla uusia juttuja.

Lähde kokeilemaan haastavampia rinteitä. Tunne uuden oppimisen ja onnistumisen ilosta on uudella tasolla, kun on tehnyt kaiken työn itse.

4. Keskity tekemiseen

Tuulen viimassa pääsee hyvin irti turhista ajatuksista, kun antaa kaiken ajan itselleen. Hallittujen ja terävien käännöksien lisäämä vauhti rinteessä on mahtava tunne.

Kannattaa myös muistaa, ettei itselleen tarvitse todistaa mitään ja harkittu laskeminen on aina paljon järkevämpää kuin päätön suhauttelu, vaikka rinteessä se meinaakin joskus unohtua.

5. Nauti metsälaskun saloista

Aikaisemmista kohdista poiketen tämä vaatii kaverin mukaan. Olet saattanut hississä törmätä kohtalotoveriin ja tai muuten löytänyt saman henkistä laskuseuraa – etenkin jos reippaasti käy kysymässä!

Metsät ovat monien, varsinkin nuorten, suosikkeja. Lumisten puiden joukossa tuntee olevansa osa luontoa, lumi pöllyää, mutkat ovat tiukkia ja rinne joka kerta erilainen.

Metsä on yllätyksellinen ja tämän takia kiehtova, joten erityistä varovaisuutta vaaditaan. Perehdy vapaalaskun perusteisiin ja metsälaskuoppeihin lukemalla ensin tämä juttu: Näin aloitat vapaalaskun – vinkkejä nuorille laskijoille

Hyviä laskuja ja pidä hauskaa rinteessä!

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Freestyle sopii monen tasoisille ja kaiken ikäisille laskijoille. Näyttäviäkin temppuja on helppo oppia.

Opi 5 helppoa ja näyttävää temppua suksilla

Hiihtokoulu

Näin aloitat vapaalaskun – vinkkejä nuorille laskijoille

Laskettelu

7 vinkkiä: näin kehität laskutaitoasi

Vinkit