Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Alppimaajoukkueiden kausi päätökseen Levillä

Suomen alppimaajoukkueet päättivät kauden Levin lumille. Levi järjesti mahdollisuuden treeneihin, vaikka keskus oli mennyt kiinni jo viikkoa aiemmin.

Samalla joukkueiden uudet päävalmentajat, miesten Mario Rafetzeder ja naisten Davor Lazeta pääsivät tutustumaan joukkueeseensa. Lazeta on aiemmin toiminut naisten joukkueen kakkosvalmentajana, joten hänelle joukkue oli tuttu. Rafetzeder puolestaan kohtasi joukkueen ensimmäisen kerran. 

”Oli mukava tavata joukkue. Puhuimme leiripäivien aikana paljon, sillä meillä oli paljon yhteisiä tapaamisia. Puhuimme kaikesta menneistä ja tulevista, mutta myös esimerkiksi laskutekniikasta. Urheilijat olivat avoimia, joten saimme hyvän yhteyden toisiimme. Rinteessä oli ilo huomata, että joukkueen taitotaso oli hyvin korkea.” 

Levin olosuhteita päävalmentaja kehuu estoitta.

”En ollut aiemmin käynyt Levillä. Vaikka tunturissa ei ole suuria korkeuseroja, keskus on muuten laaja ja siellä on lyhyet etäisyydet sekä hyvät oheispalvelut. Rinteet olivat vuodenaikaan nähden erinomaisessa kunnossa ja saimme vietyä harjoitukset suunnitellusti läpi. Yhtenä päivänä emme menneet rinteeseen kehnon sään vuoksi. Oli etuoikeutettua saada keskus omaan käyttöön!” 

Kesän aikana Rafetzeder uskoo urheilijoiden tekevän rajusti töitä paremman menestyksen eteen. 

”Joukkue vaikuttaa hyvin motivoituneelta ja tiimissä on erittäin hyvä henki. Uskon kaikkien tekevän paljon töitä kesän aikana kunnon ja henkisen kunnon kohentamiseksi.”  

Päävalmentaja rataa suolaamassa.

Jesper Pohjolainen innoissaan loppukesään lumista

Jesper Pohjolainen oli mukana maajoukkueen leirillä, jossa panostettiin perusasioihin. 

”Levillä oli hyvä meininki päällä. Hiihtokeskus pyöritti meille hissiä nro 6. Rinne oli mukava ja pehmeä. Naisilla oli ratoja, joita suolattiin. Se teki pinnasta sopivan jämäkän.”

Uusi päävalmentaja saa Pohjolaiselta kehuja. 

”Teimme tekniikkatreenejä uuden päävalmentajan valvovan silmän alla. Hänestä tuli hyvä fiilis ja hänen motivaatiotasonsa tuntui olevan huipussaan. Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötämme.”

Kisakauden jälkeen pikainen paluu lumille ja perusasioiden pariin sopi Pohjolaiselle hyvin. 

”Kevätlumilla on iso merkitys kokonaisuudessa, pääsimme rinteeseen ja saimme hyvin laskupäiviä alle. Nyt oli hyvää aikaa keskittyä perustekemiseen. Hyvin riitti vielä intoa lumitreeneihin, vielä ennätän riittävästi pelata golfia.”

Uusi kausi käynnistettiin heti Levin leirin jälkeenVuokatin kuntotesteissä. Testien jälkeen liki kaikki urheilijat pitävät treenaamisesta jonkinlaisen tauon. Jesper Pohjolainen rentoutuu golfin parissa. 

”Monoja laitan jalkaan seuraavan kerran elokuussa Sveitsin Saas Feessä. Kesä menee fysiikkatreeneissä, golfin ja kesätyön parissa. Menen yhteistyökumppanilleni Lumirille auttelemaan akustiikkalevyjen valmistuksessa. Siinä saa mielelle vähän virkistettä ja lompakkoon täytettä.”

Naisten maajoukkue odottamassa omaa laskuvuoroa.