Sappee 13.7.2024

Riia Pallari odottavaisena Levin maailmancupiin 

Rovaniemeläinen alppihiihtäjä Riia Pallari on ollut Levillä harjoittelemassa reilun viikon. Haastattelupäivänä ohjelmassa oli kuvaukset, joten laskemisen suhteen oli välipäivä.

Ski Sport Finlandin maajoukkuetoimintaa muokattiin tälle kaudelle siten, että C-maajoukkue, johon hän kuuluu, toimii Levin Alppikoulun alaisuudessa. Uusi toimintamalli on ollut Pallarille mieleen. 

”Tämä on ollut todella hyvä. Meillä on kasassa huippuporukka ja valmentajat! Olemme tykänneet tästä todella paljon. Emme ole aiemmin tällä tavoin yhdessä koko kautta harjoitelleet. Myös suunniteltu kisaohjelma on aika yhtenevä koko joukkueen kesken. Toki jotain yksittäisiä kisoja erikseen voi tulla, vähän sen perusteella, miten kullakin lasku kulkee.” 

Joukkueen kisakalenteriin on alkukaudesta suunniteltu FIS-kisoja, joista pyritään keräämään hyvää pistepottia, jotta Eurooppa cupin kisoihin saataisiin pienemmät lähtönumerot. Tekniikkalajien lisäksi Pallarin ohjelmaan on suunniteltu myös vauhtikisoja. Hän haluaa ylistää joukkueen yhteishenkeä. 

”Joukkue antaa buustia meille kaikille. Otamme toisemme hyvin huomioon. Treeneissä on hyvä tunnelma, vaikka jokainen keskittyy omaan tekemiseen. Jos jollain on huono päivä, häntä tuetaan tarvittaessa. Viihdymme myös vapaa-ajalla yhdessä. Esimerkiksi tänään teimme yhdessä brunssin ja laittauduimme kimpassa kuvauksiin.”

Uudet varusteet 

Pallari on laskenut käytännössä koko kilpauransa Headin välineillä. Tälle kaudelle hän vaihtoi Nordican suksin ja monoihin sekä Smithin kypärään ja laskulaseihin. 

”Viime keväänä valmentaja Jukka Leino kehotti kokeilemaan Nordican suksia. Ne tuntuivat heti hyvältä ja ne lähtevät vähän helpommin uuteen käännökseen kuin vanhat. Myös monot tuntuivat heti hyvältä, eikä niissä ollut suurempia muokkaustarpeita. Ne ovat vähän jäykemmät kuin vanhat.” 

Viime vuonna hän laski lauantain kisassa hyvin lähelle toisen kierroksen paikkaa, ollen kisojen paras suomalaislaskija. 

”Voin sanoa, että se viime vuoden lauantain lasku oli minulta hyvä suoritus. Pystyin antamaan kaikken, ilman jarrutteluja ja kisajännitystä. Samanlaiseen suoritukseen pyrin nytkin.” 

Harjoittelu on tapahtunut Levin eturinteessä, jossa on ollut erinomaiset olosuhteet. Kisarinteen Levi Blackin makuunkin Pallari on jo päässyt. 

”Eturinteessä on ollut todella hyvä pinta ja nopea hissi on mahdollistanut hyvän toistomäärän. On hienoa, että pääsemme harjoittelemaan myös kisarinteessä!” 

Todellinen kotikisa

Rovaniemeläinen Pallari on yksi Levin kisojen seuratuimpia urheilijoita. Ainoana lappilaisena laskijana eritoten paikallinen media haluaa haastatella ja kuvata juuri häntä. Mediahuomio ei tuo hänelle lisäpaineita.

”Onhan se aika erikoista, sillä muualla ei tuommoista ole. Olen ainut lappilainen, mutta ihan mielelläni annan haastatteluja mahdollisuuksien mukaan. Ihan kivaahan se on.” 

Eikä media ole ainut Pallarin tekemisistä kiinnostunut taho. Leville on saapumassa paljon hänen sukulaisia sekä lähipiiriä. 

”Vaikka katsomossa on paljon tuttuja, ei se tuo minulle lisäpaineita. Ihanaa on, että tulevat!” 

Kaikilta katsojilta Pallari toivoo väkevää kannustusta. 

”Toivon, että yleisöä tulisi paljon paikalle ja kisa-alueelle saavuttaisiin hyvällä mielellä. Kovaa kannustamista kaikille urheiljoille, eritoten meille Suomen laskijoille.” 

Naisten C-maajoukkue: Aada Kanto, Charlotte Henriksson, Nanna Kiviranta, Riia Pallari, Silja Koskinen sekä Veera Alaniska. Joukkuetta valmentavat Johanna Tikkanen ja Kaisa Puttonen.