Pyhä 17.4.2024

Akseli Ahvenainen varmisti kumpareiden Eurooppa cupin voiton!

Ahvenainen lähti kärkipaikalta Eurooppa cupin Sveitsin Airoloon, jossa käytiin eilen kumpareiden ja tänään parikumpareiden kisat.

Eilisessä kumparekisassa Ahvenainen sijoittui toiseksi ja tänään hän voitti parikumpareet. Vaikka kisaohjelmassa on vielä jäljellä yhdet osakilpailut, Ahvenainen on jo varmistanut kumpareiden kokonaiscupin ja parikumpare-cupin voitot. Hänellä on vielä mahdollisuus voittaa kumparelaskun Eurooppa cup, mutta se varmistuu Ranskan Megevessä 9.-10.3. käytävissä kisoissa.

Kokonaiscupin voitolla Ahvenainen ansaitsi henkilökohtaisen paikan kumpareiden maailmancup-kiertueelle ensi kaudeksi sekä osallistumisoikeuden maailmancupin finaaleihin Italian Chiesa In Valmalencoon 16.3.

Voiton jälkeen Sveitsissä puhelimeen vastasi tyytyväinen nuori urheilija.

Hyvät fiilikset tällä hetkellä. Parikumpareet menivät ihan nappiin. Vaikein rata, jolla olen kisaa laskenut, helkkarin isot kummut. Sai ihan kunnolla taistella, että pääsi kumpareikosta alas. Voitin kovia kavereita ja muutenkin lasku oli hyvässä kuosissa koko päivän.”

Helpolla ei eilinen toinen sijakaan irronnut.

”Eilen oli myös haasteita, sillä kisarinne valmistui vasta kisapäiväksi. Se oli hankala laskea, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Sinkkucup on vielä ratkaisematta, toivottavasti Megevesta saan sitten täyspotin kasaan. Valmalencoon lähden sitten haastamaan maailmancupin kavereita.”

Eurooppa cupin pistetilanteet:

Kokonaiscup

Ahvenainen 766 pistettä, Karl Waerme (SWE) 515 p.,  Jakob Hansson Mathisen (SWE) 445 p.

Kumpare-cup

Ahvenainen 393 pistettä, Elis Moberg (SWE) 292 p.,  Karl Waerme (SWE) 284 p.

Parikumpare-cup

Ahvenainen 374 pistettä, Jakob Hansson Mathisen (SWE) 244 p.,  Karl Waerme (SWE) 231 p.

Eurooppa cupissa on jäljellä Megeven osakilpailu, jossa kisataan kerran kumpareissa ja kerran parikumpareissa. Voitosta saa 100, toisesta sijasta 80 ja kolmannesta 60 pistettä.

Eurooppa cupin kisojen aikataulut ja tulokset: fis.com
Italian kisan aikataulu ja tulokset: fis.com