Ylläs 12.4.2024

EYOF – Suomi joukkuekisan pronssille

Alppihiihdossa kilpailtiin torstaina paripujottelun joukkuekilpailu sekajoukkuein. Suomalaiset joutuivat jännittämään mitalin kohtaloa, kun neljänneksi sijoittunut Saksa teki protestin.

Protesti ei kuitenkaan mennyt läpi ja Veera Alaniska, Riia Pallari, Eduard Hallberg ja Jesperi Kemppainen pääsivät juhlimaan pronssista mitalia. Kulta meni Itävaltaan ja hopea Italiaan.

”Päivä meni lähestulkoon käsikirjoituksen mukaan ja urheilijat hoitivat hommansa hienosti. Ne urheilijat, jotka eivät päässeet mukaan joukkueeseen, toimivat huoltojoukoissa – tämä oli todellinen koko joukkueen mitali”, kommentoi valmentaja Mika Marila.

Pronssijoukkueen Alaniska edustaa Ruka Slalomia ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa. Häntä valmentaa Magnus Brodin. Pallari edustaa Santa Claus Ski Teamia ja Lapin urheiluakatemiaa, ja häntä valmentavat Petri Tuomikoski ja Jukka Leino. Hallbergin seura on Slalom66 ja hänen valmentajansa on Hallgeir Vognild.

Kemppainen edustaa Santa Claus Ski Teamia. Hänen urheiluakatemiansa on Vuokatti-Ruka ja valmentajansa Magnus Brodin.

Euroopan nuorten olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään 20.-25.3.2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. Poikien jääkiekko sai kunnian aloittaa kisatapahtumat jo viime joulukuussa, ja turnauksen voitti tuli Suomeen pikkuleijonien upealla esityksellä. EYOF- kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kisattavat arvokilpailut.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa, ja mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.