Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Myös miehet mukana Levin pujottelun maailmancupissa!

Alkutalven loistavat lumiolosuhteet ja hyvä maine kisajärjestäjänä olivat ratkaisevassa asemassa, kun Kansainvälinen hiihtoliitto FIS päätti antaa myös miesten pujottelun maailmancupin avauskilpailun Kittilään.

Alppihiihdon miestähdet palaavat Leville neljän vuoden tauon jälkeen. Alustavan tiedon mukaan Levin kisaviikonloppu on 16.-17. marraskuuta. Lopullinen kisa-aikataulu vahvistetaan toukokuussa.

Kisojen pääsihteeri ja Ski Sport Finland Oy:n toimitusjohtaja Janne Leskinen on tyytyväinen tehtyyn päätökseen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme tarjota sekä naisten että miesten kärkilaskijoille maailmancupin osakilpailut Levin eriomaisissa olosuhteissa. Miesten kisan saaminen takaisin Suomeen on koko lajiyhteisön yhteistyön voitto, jossa yhdistyvät Levin investoinnit olosuhteisiin, kokenut järjestelyorganisaatio ja hyvä keskusteluyhteys FIS:iin.

Leskisen mukaan Suomella on laittaa myös miesten kisaan kilpailukykyinen joukkue.

– Eduad Hallberg sijoittui Eurooppa cupin pujottelun kokonaiscupissa kolmanneksi, joten hänellä on ensi kaudeksi henkilökohtainen paikka pujottelun maailmancupiin. Lisäksi meillä on yksi maakohtainen paikka pujottelun maailmancupissa. Kun kyse on kotikisassa, meillä on myös muutama lisäpaikka, joten tästä tulee myös miesten alppihiihdolle tästä mielenkiintoinen näyteikkuna.

World Cup Levi 20 vuotta

Kisa järjestettiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2004, jolloin pohjoisessa kilpailivat vain naiset. Tanja Poutiainen (nykyisin Poutiainen-Rinne) laski uransa ensimmäiseen maailmancup-voittoon.

Miehet olivat mukana Kittilässä vuodet 2006–2019.

Levi on valmis

Myös Levin hiihtokeskus otti tiedon vastaan hyvillä mielin.

–  Kilpailijoita tulee nyt tietenkin lisää, samoin taustahenkilöitä eli valmennusta, huoltohenkilökuntaa sekä välinevalmistajien ihmisiä, sanoo Levi Ski Resort Ltd:n liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

– Järjestelyorganisaation puolesta muutos ei kuitenkaan ole niin merkittävä. Ei ole isoa eroa sillä, laskevatko naiset kisarinteessä kaksi kertaa viikonlopun aikana vai miehet ja naiset kumpikin kerran, Mustonen järkeilee.