Pyhä 17.4.2024

Nuorten MM-kisat: super-G:stä jäi parannettavaa

Nuorten MM-kilpailut käydään Kanadan Panorama Mountain Resortissa 1.-9.3. Viime yönä Suomen aikaa kisoissa käytiin supersuurpujottelun kilpailut, jotka toimivat myös alppiyhdistetyn super-G-laskuna.

Suomea super-G:ssä edustivat Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen, Jesper Pohjolainen ja Jaakko Tapanainen sekä Eduard Hallberg.

Erika Pykäläinen oli kisan 22. Hän jäi kisan voittajasta Itävallan Magdalena Eggeristä 1,97 sekuntia. Kisan jälkeen Pykäläinen koki, ettei saanut nappisuoritusta kisarinteeseen.

”Rata oli tosi vauhdikas, olosuhteet olivat todella hyvät, kuten myös kaikki kisajärjestelytkin. Oma suoritus jäi harmittamaan ja haluaisin päästä laskemaan sen uudestaan. Jäi paljon annettavaa. No, kisat on avattu ja huomenna jatketaan alppiyhdistetyllä. Suurpujottelu on minulla se vahvin, jota kohti erityisesti tähtään.”

Alppiyhdistetyn pujotteluun Pykäläinen muuttaa ennenkaikkea asennoitumistaan.

”Rinnettä ei saa kunnioittaa! Kisoihin valmistautuminen tapahtui Keski-Euroopassa, jossa vähän satutin selkää, mutta se paranee päivä päivältä.”

Rosa Pohjolainen laski sijalle 29.

Eduard Hallberg laski sijalle 33, 2,39 sekuntia kisan voittajasta Yhdysvaltojen Isaiah Nelsonista.

”Päivän super-G.ssä oli jo parempaa tekemistä kuin syöksyssä. Ei se kuitenkaan ollut mikään paras lasku. Lähden huomenna sijalta 33 alppiyhdistetyn pujotteluun. Yritän saada siitä kaiken irti ja nostaa sijoitustani.”

Jesper Pohjolaisen sijoitus oli 42., 2,75 sekuntia kärjestä.

”Tänään oli vuorossa Super-G, joka toimi samalla myös alppiyhdistetyn super-G-osana. Yläosa meni ihan kivasti. Alaosassa mentiin pitkin seiniä, joka näkyi myös tietysti kellossa.

Huomenna lähdetään sitten hyökkäämään alppiyhdistetyn pujottelussa.”

Jaakko Tapanisella oli vaiherikas kilpailu, joka päättyi keskeytykseen.

”Numerolla 17 pääsin laskemaan. Vähän ennen puoliväliä minut liputeettiin pois radalta, edelle laskeneen kaatumisen johdosta. Toinen lasku lähti paremmin liikkeelle. Olin hyvässä vauhdissa lopun tasaiselle saakka. Viisi käännöstä ennen maalia osuin röykkyyn, jonka johdosta suksi lähti jalasta. Vauhti oli ihan kunnossa, mutta nyt kävi vähän huono tuuri ja jouduin keskeyttämään.”