Vihti Ski Center 28.3.2024

GoExpo Winter tuo hiihtokeskukset Helsinkiin

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen ja Suomen lumilautaliiton yhteisosastolla lapset pääsevät ottamaan tuntumaan lumilautailuun. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen ja Suomen lumilautaliiton yhteisosastolla lapset pääsevät ottamaan tuntumaan lumilautailuun.
Moni pitää alamäkimessuja kauden virallisena käynnistäjänä. Vuonna 2019 GoExpo Winter järjestetään Helsingin Messukeskuksessa poikkeukselliseen aikaan vasta marraskuun puolivälissä. Alamäkilajeille on varattu oma halli.

GoExpo Winter järjestetään marraskuussa 2019 poikkeukselliseen aikaan. Talvilajien ystävien tapahtuma on Helsingin Messukeskuksessa 15.–17.11.2019. GoExpo Winter seuraa viime vuosien tapaan Skiexpon ja Boardexpon jälkiä. Alamäkilajien lisäksi esillä on muitakin lumi- ja talvilajeja, kuten maastohiihtoa, luistelua, jääkiekkoa ja talvipyöräilyä.

Hiihtokeskukset vahvasti esillä

Laskettelijoille ja lautailijoille on varattu oma halli Messukeskuksen yläkerrasta. Tapahtuman ytimessä on hiihtokeskukset, joita on paikalla varsin kattavasti. Suomalaisista keskuksista mukana on Levi, Ylläs, Ruka, Pyhä, Iso-Syöte, Saariselkä, Salla, Suomu, Luosto, Pallas, Ounasvaara, Kalpalinna, Messilä, Serena ja Swinghill.

Ski.fi-sivustoa julkaiseva Suomen Hiihtokeskusyhdistys on GoExpo Winter -messuilla yhteisosastolla Suomen lumilautaliiton kanssa. Osastolla lapset pääsevät ottamaan tuntumaan lumilautailuun huippusuositussa ”riglet parkissa”. Myös maailman hauskin hiihdonopettaja – Werneri – on luvannut säännöllisesti vierailla Lumilautaliiton ja Hiihtokeskusyhdistyksen yhteisosastolla. (Lue myös: Haluatko mukaan Werneri-hiihtokouluun)

GoExpossa rakennetaan mäki ihan oikealla lumella. Rukan Rosa ja Rudolf Family Parkissa on ohjelmaa koko GoExpo -viikonlopun ajan ja mäessä messuvieraat pääsevät itsekin kokeilemaan lumilajeja.

Messujen henkeen kuuluu uusien välineiden ihmettelyä, ihastelua ja hankintaa. GoExpossa on luvassa mukava kattaus eri lajien välineitä ja asusteita. Ja tietenkin GoExposta löytyy myös perinteinen Kamapörssi, joka on mainio paikka laittaa vanhat varusteet kiertoon ja löytää uusiä käytettyä välineitä edullisesti.

Kauden uutuuksiin tutustuminen on olennainen osa messukokemusta.
Kauden uutuuksiin tutustuminen on olennainen osa messukokemusta.

GoExpo Winter on täynnä tapahtumia

Keskuksiin ja välineisiin tutustumisen lisäksi kannattaa tutustua GoExpo Winterin runsaaseen tapahtumatarjontaan.

Perjantaina kello 14–15 esitellään talvi-innovaatioita, joista tuomaristo valitsee parhaan. Voittaja pääsee esittelemään innovaatiotaan maailman suurimmille talviurheilumessuille, eli ISPO-messuille, Müncheniin.

Perjantaina julkistetaan Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen ensimmäinen elämäntyöpalkinto ja esitellään palkinnon saajan hämmästyttävän vaikuttava panos suomalaisen talviurheilun eteen. Vihjeenä voidaan kertoa, että palkinnon saajan osaamisen ja energian ansiosta on voitettu olympiamitaleita, mätetty NHL-maaleja ja kehitetty niin telemark-hiihtoa kuin lumilautailuakin.

Lauantain teema on vapaalasku. Aiheen äärellä on luvassa mielenkiintoisia luentoja, kuten tie ammattivuoristo-oppaaksi ja vapaalaskijan ABC – ensikurvit rinteiden ulkopuolella. Olennainen osa vapaalaskuiltamia on laskuleffat. Luvassa on mm. vuoden paras lyhäri -hiihtoleffakisan finaali.

Lauantai huipentuu vapaalaskuiltamien mahtaviin synttäribileisiin. Tänä vuonna vapaalaskuiltamiin ei erillistä lippua tarvita, vaan kaikki ohjelma on käytössä GoExpo Wintein lipulla.

GoExpo Winter -talviurheilumessut Helsingin Messukeskuksessa 15.–17.11.2019. Aikataulut, näytteilleasettajat, ohjelmat ja runsaasti muuta infoa löydät GoExpon sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Lumilautailu on hauskaa ja osaavilla helpon näköistä. Katso myös jutussa olevat Wernerin lumilautakoulun videot!

Opi lumilautailun alkeet helposti

Hiihtokoulu

Haluatko mukaan Werneri-hiihtokouluun?

Hiihtokoulu

Opi laskettelun alkeet – näin pääset kiinni lajiin

Hiihtokoulu