Messilä 27.1.2023

Rinneraportti viikko 7: lähtölaukaus hiihtolomaan

Nopeuslaskun maailman cup 11.2.2018 oli Sallassa vauhdikas tapahtuma. Kuvassa kiitää pronssille laskenut Karine Revol Dubouchet. Tiistaina 20.2.2018 Sallassa on testipäivä. Esillä on Atomicin tämän kauden suksiuutuuksia sekä Burtonin huippulautoja. Kuva: Jonne Vaahtera
Laskiaisen mäenlaskuriehoja ja ystävänpäivän kurvailuja seuraa vuoden paras viikko: hiihtoloma. Lunta rinteissä on runsaasti ja suorituspaikat on huippukunnossa. Nyt joukolla mäkeen!

Hiihtoloma kutsuu rinteisiin. Rinteet on höylätty huippukuntoon ja sääkin näyttää suosivan. Tämän viikon rinneraportti kuljettaa etelästä aina Lappiin näyttäen esimerkkikeskusten avulla hiihtokeskusten hienot kelit:

Serenassa hiihtoloman aukioloajat

Hiihtoloman kunniaksi Serenassa on poikkeusaukioloajat: 17.–25.2.2018 Serenassa lasketaan joka päivä 10.30–19.00.

Sunnuntaina 11.2.2018 Serenan talvimaisemassa oli paljon laskijoita.

Swinghilliin ilmaisella bussilla

Swinghillissä on kaikki rinteet ja erityissuorituspaikat kunnossa hiihtolomaa varten.

Hiihtolomaviikolla kulkee maksuton Skibussi Helsingin keskustasta Nuuksioon: Skibussi lähtee Kiasman edestä tilausajopysäkiltä (museon edustalla oleva turistibussilaituri) kello 8.00 ja 10.30. Paluukyydit Nuuksiosta Helsinkiin lähtevät kello 14.30 ja 17.00. Skibussin tunnistat etuosan Nuuksio-tekstistä. Reitti kulkee Kiasmalta Espoon keskuksen kautta (Kirkkojärventie 6) Swinghilliin.

Hiihtolomalla on myös hiihdä halvalla -viikko, eli alakouluikäiset laskevat viikolla 8 puoleen hintaan maanantaista perjantaihin kello 10.00–17.00. Muista myös hiihtolomalaisten kurssit: http://swinghill.fi/talvi/hiihtokoulu/hiihtolomakurssit

14.2.2018 kuvatulla videolla näkyy tuore kumpareikko. Sopii myös setämiehille.

Vihti Ski tarjoaa monipuolista tekemistä hiihtolomalla

Vihti Skin hiihtokoulukurssitarjonta koululaisille on runsas. Alkeis- ja jatkokursseja on niin suksilla kuin lumilaudallakin laskeville 7–14 -vuotiaille. Houkuttelevasti hinnoitelluista eri pituisista kursseista löytyy lisätietoa Vihti Skin sivuilta.

Vihti Skin uusi Winterpark tarjoaa entistä enemmän tekemistä heille, jotka eivät koko päivää jaksa rinteessä laskea. Winterpark-alueella on mm. tuubi- ja pulkkamäki (ylös pääsee mattohissillä), erilaisia pomppulinnoja, vaijeriliuku sekä grillilaavu omien eväiden nauttimiseen.

Hiihtolomalaiset kulkevat Vihtiinkin näppärästi skibussilla. Aikataulu ja lisätiedot Vihti Skin sivuilta.

Vihti Ski kutsuu hiihtolomalaisia.

Mielakassa on lumilautailun superviikonloppu

Vauhti kiihtyy Kouvolassa viikonlopun lähestyessä. Torstaina Mielakassa opiskelijakortilla liput -50 % ja perjantain yömäessä rinne on auki aina kello 24.00 asti!

23.–24.2.2018 on Mielakassa lumilautailun Superviikonloppu, kun kouvolainen lumilautaseura järjestää legendaarisen Kosb open 20 v. -juhlakisan.

Werneri viihtyy Mielakassa.

Messilässä odotetaan hiihtolomalaisia

Messilässä odotetaan jo hiihtolomia innolla, sillä sen verran hienosti vietettiin Messilän rinteillä sekä laskiaista että ystävänpäivää.

Koululaisryhmät ovat tällä viikolla nauttineet Messilän rinteistä ja uudesta lumesta. Laskiaisen ja ystävänpäivän illat vietettiin Messilässä kaverihinnoin.

Kouulairyhmät ovat vierailleet ahkerasti Messilässä. Kuva keskiviikolta 14.2.2018.

Laajiksessa talvi jatkuu vauhdikkaasti

Perjantaina Laajiksessa on taas HappyHours kello 16.00–20.00, jolloin kolmen tunnin rinnelippu on vain 15 euroa ja välinevuokrankin saa edullisesti.

Lauantaina 17.2.2018 klo 12.00–14.00 on eturinteen parkissa Parkkitiimin perinteiset sessarit.

Ensi viikolla, eli etelän hiihtolomaviikolla, Laajiksessa on paljon hauskaa ohjelmaa koko perheelle, esimerkiksi pulkka- ja hiihtokisoja, lumikenkäretkiä ja Kipinä Studion pienryhmätunteja. Käy tutustumassa ohjelmaan Laajiksen hiihtolomasivulla.

Laajis 11.2.2018: kaikki valmista hiihtolomaan.

Juupavaara on valmis hiihtolomaan

Juupavaarassa hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 rinteet ja hissit avoinna joka päivä.

Viimeiset huoltotyöt on tehty ja Juupavaarassakin ollaan valmiita vastaanottamaan lomalaiset.

Iso-Syötteellä ikuistetaan hiihtoloman maisema

Iso-Syötteellä on lauantaina 17.2.2018 kaksi tapahtumaa kuvauksesta kiinnostuneille: Syötteen Talvikuvafestivaalit ja Iso-Syöte SnowParkissa Snackbreak kuvaussessarit.

Snackbreak sessareissa videokuvataan parkkilaskemista, editointiklinikan pitää Tommi Ollikainen.

Talvikuvafestivaalilla keskitytään valokuvaukseen, luennoimassa Jari Peltomäki. Lisätiedot Iso-Syöteen tapahtumakalenterista.

Hiihtolomaviikoilla Iso-Syötteen rinteillä päivittäin ohjelmaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Esimerkiksi perheen pienimmille Musti & Lysti maskottiporojen CUP, jossa lajeina pujottelu, crossi ja rattikelkka.

Näissä maisemissa kelpaa viettää aktiivista hiihtolomaa. Iso-Syötteen rinteet kuvasi Bryan Callaghan.

Rukalla on lasten oma talvifestivaali

Rukalla vietetään tällä viikolla hiihtolomien ”etkoja” eli Naperoviikkoa, jonka teema on lasten oma talvifestivaali Kidfest. Laskiaistiistaina Rukan Rosa & Rudolf Family Parkissa olikin paljon vipinää, kun alueella vietettiin laskiaisriehaa.

Tulevina talvilomaviikkoina ohjelmaa on runsaasti niin rinteillä kuin sen ulkopuolellakin, ja kaikki tapahtumat löytyvät kootusti Rukan nettisivuilta. Luvassa muun muassa ilotulitus eturinteillä joka keskiviikko klo 19.00.

Rukalla on kaikki rinteet auki ja reaaliaikaista kuvaa rinteiltä pääsee tarkkailemaan Rukan webbikameroista.

Vuosselin rinteessä numero 25 on kivoja kumpuja. Kuva: Veera Vihervaara

Ounasvaaralla henkilökunta juhli ystävyyttä

Rovaniemellä valmistauduttiin tulevaan hiihtolomasesonkiin, kun Ounasvaaran henkilökunta vietti ystävänpäivän etkoja iltamäessä.

Ounasvaaran Hiihtokoulun hiihdonopettajat näyttivät henkilökunnan rinneriehassa kuviolaskennan mallia. Kuva: Juhani Roininen

Pyhällä seikkaillaan

Pyhä julkisti tällä viikolla uuden videon huhtikuussa tunturin valloittavasta Escape Pyhä -tapahtumasta, jossa pelaajat kokevat pakopelielämyksen ensimmäistä kertaa maailmassa suksilla ja laudoilla hiihtokeskuksen rinnealueella. Katso video ja tutustu tapahtumaan tarkemmin Pyhän sivuilla.

Jos löydät videoon piilotetun salaviestin ja onnistut ratkaisemaan arvoituksen, sinulla on mahdollisuus voittaa laskettelumatka Pyhälle ja kokea ”The Lost Spell” -peli paikan päällä.

Tunturissa on kaikki valmista hiihtolomalaisia varten. Luvassa on vapaalaskuun tutustumista, seikkailutaitojen opettelua sekä kisailuja koko perheelle. Pyhän sivuilta löytyy ajankohtaiset rinnetiedot ja hiihtoloman rinneohjelma.

Pyhällä oli Adventure Free’kend 11.2.2018. Kuva: Teemu Kuisma

Levillä talvikelit hellivät

Talvikelit hellivät Levillä: välillä rapsakkaa pakkasta, toisinaan hiljalleen leijailevia lumihiutaleita. Myös pala kirkasta taivasta ja aurinkoa on päästy ihailemaan.

Levillä kaikki hissit ja rinteet on nyt avattu, joten laskettavaa piisaa. Myös Eturinteiden paippi on laitettu huippukuntoon lomalaisille. Auki on myös tämän talven uutuus, eli talvinen seikkailupuisto.

Talvista kiipeilyseikkailua kuvattuna 13.2.2018. Seikkailupuisto saa aivan uuden hohteen valkoisista hangista ja henkeäsalpaavista maisemista. Kuva: Minna Pelkonen

Ylläksellä vietettiin gondolin synttäreitä

Ylläksen gondolihissi täytti 10 vuotta 8.2.2018. Synttäreitä juhlistettiin ilmapalloin ja kiertoajeluin.

Ylläksellä on nautittu gondolihissin mukavasta kyydistä jo kymmenen vuotta.

Hiihtokeskusten rinne- ja aukiolotiedot, tapahtumat ja hiihtokoulut löydät Ski.fi:n sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Viihtyisä maisemakonttori, oppimisen ilo ja hauskat työkaverit. Hiihdonopettajalla on monta syytä hymyyn.
Lapsi laskee suoraan alas rinnettä, eikä kääntyminen kiinnosta? Näillä hiihdonopettajan vinkeillä houkuttelet lapsen mutkittelemaan laskettelurinteessä.
Suksen pituuden valintaan vaikuttaa käyttötarkoituksen sekä laskijan mittojen lisäksi mieltymykset ja taitotaso.
Ylitarkastaja Aleksi Latvala viihtyy mäessä työssä ja vapaa-ajalla.
Hyvä lumilautakenkä antaa mainion tuntuman lautaan ja mahdollistaa miellyttävät sekä hauskat laskupäivät.
Näyttää helpolta, mutta etenkin alku voi olla hankala. Jutun vinkkien lisäksi kannattaa hakea oppia hiihtokoulusta. Pätevä lautaopettaja on oikotie onneen.
”Taidot kehittyvät harjoittelemalla ja kehittymistä voi nopeuttaa pyytämällä opetusta”, hiihdonopettaja Teija Uurinmäki rohkaisee. Kun taitoa on tarpeeksi, voi rinteitä kiitää alas, kuten Teijan opettajakollega kuvassa.
Päivä rinteessä tekee hyvää mielelle ja keholle (vaikka äärimmäisyyksiin ei menisikään).
Vääränlaiset välineet vievät ilon laskettelusta. Hiihdonopettaja Teija Uurinmäki kertoo, miksi serkun kaiman vanhoilla pujotteluvälineillä ei välttämättä kannata aloittaa hienoa harrastusta.
Hiihdonopettaja Teija Uurinmäki neuvoo aloittamaan laskettelupäivä nolon helposta rinteestä: ”kun haukkaat pienen palan kerrallaan, pääset nopeammin huipulle – turvallisesti.”

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Elian Lehto on näyttänyt kaudella 2022–2023 jotain, mitä on kauan odotettu: suomalaismenestystä vauhtilajeissa.

Lue lisää

7 vinkkiä: näin kehität laskutaitoasi

Vinkit

5 vinkkiä naisille mäkeen

Vinkit

Aikainen talvi vauhditti hiihtokeskusten alkukautta

Keskusuutiset