Sappee 13.7.2024

Suomen freestyle- ja freeski-joukkue Georgian Bakuriaaniin 19.2.-6.3.2023 on nimetty.

Suomen freestyle-joukkue Georgian Bakuriaaniin 19.2.-6.3.2023 on nimetty. Kumpareisiin ja parikumpareisiin on valittu: Jimi Salonen, Olli Penttala, Rasmus Karjalainen sekä Riikka Voutilainen. Slopestyleen ja big airiin Teemu Lauronen, Elias Syrjä, Anni Kärävä, Simo Peltola ja Kuura Koivisto ja halfpipeen Jon Sallinen

Ski Sport Finlandin kumpareiden lajipäällikkö Eemeli Kallaksen valintojen takana oli selkeät näytöt. 

”Miehissä meillä on maailmancupia kiertänyt vahvoja näyttöjä antanut joukkue. Riikka Voutilainen nousi kisakoneeseen voittamalla Eurooppa cupin osakilpailuja. ”

Bakurianin kisarinteessä on ripaus seikkailua. 

”Kisapaikkana Georgian Bakuriani on kaikille uusi kisapaikka, joten ihan mielenkiintoista lähteä kisaamaan uudessa paikassa. Finaalipaikoista lähdetään taistelemaan, osalla urheilijoista on varmasti myös mitali mielessä, kun suksipussiaan MM-kisoihin pakkaavat.”  

Valitettavasti yksi menestyskandidaatti on joukosta poissa 

”Severi Vierelä loukkasi jalkansa Deer Valleyn maailmancupissa. Jalka on nyt leikattu ja leikkaus meni hyvin. Toipumisaika on vajaa kolme kuukautta, joten Vierelää ei tällä kaudella enää kisarinteessä nähdä. Hän päässee kuitenkin huhtikuussa takaisin lumiharjoittelun pariin.”

Freeskin MM-kisajoukkue kisamatkaan mitali mielessä 

Bakurianissa lasketaan samaan aikaan myös freeskiin MM-kisat. Freeskissä lasketaan slopestyle (SS), big air (BA) sekä halfpipe (HP).

Ski Sport Finlandin freeskiin valmennuspäällikkö Jussi Mononen laittaa joukkueen matkaan kovin tavottein  

Jon Sallinen lähtee selkeästi taistelmaan mitalista. Vähempää ei voi tavoitella, kun takana on maailmancupin osakilpailun voitto ja X Gamesin pronssi. 
Anni Kärävän tavoitteena on finaalipaikka, kuten hän teki Pekingin olympialaisissa. Finaalipaikka mielessään matkaan lähtee myös Teemu Lauronen, joka semmoisen on jo tällä kaudella maailmancupissa saavuttanut. Kummallekin siitä eteenpäin kaikki on mahdollista. Aikaisempien tulosten perusteella mitaleista ei tohdi puhua, mutta finaalissa kaikki on mahdollista.” 

Menestystoiveita on myös toipilaiden suuntaan. 

”Elias Syrjä tavoittelee finaalipaikaa. Pitkältä kuntotumisjaksolla ollut Kuura Koivisto tekee paluun suoraan MM-kisoihin. On tehnyt kovaa työtä kuntoutuakseen ja treeneissä lasku on kulkenut erittäin mallikkaasti. Finaalipaikka olisi häneltä hyvä suoritus. Simo Peltola on löytänyt rentoutta kisaamiseen, joten hienoa nähdä hänet Pekingin jälkeen jälleen laskemassa arvokisoissa.” 

MM-kisojen suomalaislajien aikataulut

Kumparelasku 25.2., parikumpareet 26.2., miesten slopestylen karsinta 25.2., naisten ja miesten slopestylen finaalit 28.2., halfpipen karsinnat 2.3., big airin karsinnat 3.3., halfpipen finaalit 4.3. ja big airin finaalit 5.3.

Suomen joukkue lähtee Georgiaan 19.2. 

Bakurianin MM-kisojen aikataulu ja tulokset: FIS