Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Kevätrinteet ovat täynnä tapahtumia – poimi suosikkisi!

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta. Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Keväällä hiihtokeskukset täyttyvät iloisista ihmisistä ja hauskoista tapahtumista. Ski.fi listasi loppukevään huipennuksia. Poimi tapahtumista suosikkisi ja nauti kevätpäivistä!

Kisoja, karnevaalitunnelmaa ja hulvatonta yhdessäoloa – tätä kaikkea on hiihtokeskusten huhtikuu. Kauden ehdoton juhlahuipentuma on vappu, mutta muutakin ohjelmaa on alamäkikansan iloksi keväällä järjestetty.

Eikä meininki lopu vappuun, vaan kausi jatkuu vielä toukokuun puolelle. Poimimme runsaasta tapahtumatarjonnasta keväisen kattauksen. Lisääkin ohjelmaa on, joten kannattaa kurkistaa Ski.fi-sivuilla ja siellä keskusten ajankohtaisiin rinnetietoihin.

Himoksella lasketaan ja lakitetaan

Himoksen North Parkissa on sessarit 20.4.2024. Keskuksen parkkitiimin järjestämä rento tapahtuma on suunnattu kaiken tasoisille parkkilaskijoille. Ohjelmassa on myös pieniä kilpailuja ja musiikkia.

Vappupäivänä 1.5.2024 pohjoisrinteillä on perinteinen Vappurieha. Ohjelmassa on rinnekoneen lakitus, vesilaskuallas, retroasuja ja leikkimielistä kisailua. Retroin asu -kisassa on pääpalkintona kausikortti kaudelle 2024–2025.

Lue lisää: Himoksen tapahtumat

Himoksen vappuun kuuluu taustalla näkyvän rinnekoneen lakitus.

Iso-Syötteellä lautaillaan setelit mielessä

Iso-Syöte Spring Jam on uusi lumilautailutapahtuma 20.–21.4.2024: keväistä laskumeininkiä pehmeässä, vauhdikkaassa ja pitkässä bankedissa ja minipaipissa. 20.4. Paippi-jamien isäntänä toimii Kalle Järvilehto.

Vappua juhlistetaan Iso-Syötteellä rahtusen etukäteen ja samalla huipentuu laskukausi 2023–2024. Lauantaina 27.4.2024 lasketaan lätäkön yli ja pukeudutaan säväyttäviin asuihin. Seuraavana päivänä vuorossa on vappurieha.

Lue lisää: Iso-Syötteen tapahtumat

Kevätalaskut on parasta. Iso-Syöte Spring Jam on tarkoitus laskea pehmeässä ja aurinkoisessa rinteessä.

Kolin kurvailut

Kolmatta kertaa järjestettävä Koli Banked kisataan upealla banked slalom -radalla 20.–21.4.2024. Paisuneen osallistujamäärän takia lauantain Koli Banked -pääkilpailu on nyt vain lumilautailijoille.

Sunnuntain Nose’n Stail -iloitteluun voi osallistua kaikilla välineillä. Koli Banked järjestetään osana Koli’s Tail Weekend -tapahtumaa. Tässä laskukauden päätöstapahtumassa on ohjelmaa ja hauskanpitoa koko rinnekansalle.

Lue lisää: Kolin Banked

Levin vappu kestää viikon

Levin May Day on riemukas HP Parviainen ja Viivi Pumpanen juontama juhla rinteillä ja niiden kupeessa.

25.4.2024 Ski.fi Testikeskus tarjoaa mahdollisuuden kokeilla laskettelusuksia, lumilautoja, kypäriä sekä laskettelulaseja Eturinteillä klo 11–15.

Kumparelaskun SM-kisat käydään Levillä 25. ja 26.4.2024. Sarjoja on neljä: minikids, kids, rookie ja avoin. Päivän päätteeksi masters-laskijat sessaavat vielä kumpareikossa maineesta ja mammonasta. Sessareissa saattaa nähdä menneiden vuosien maailmanmestareita ja olympiamitalisteja.

Lue lisää: Levin tapahtumat

Levillä vappu on viikon mittainen.

Pallas tarjoaa herkkuja suuhun ja suksien alle

Perinteinen Vatikurun Vappu, eli tunturipiknik Vatikurun suojassa, järjestetään 28.4.2024. Pallaksen Hotellissa on Chef’s night -vappu, kun huippukokit loihtivat tunturin väelle makuelämyksiä.

Pallaksella lasketaan vielä toukokuun loppupuolella, kun 23.–26.5.2024 on vuorossa Offwknd. Pallaksen hiihtokoulu, Pallaksen Pöllöt, vievät laskukansaa tunturiin laskemaan vielä toukokuun lopulla. Kesän alku on pohjoisessa ihmeellistä, sillä edellisenä päivänä hellerajassa huidellut lämpötila saattaa vaihtua muuttua kymmenen sentin tuoreeksi peitteeksi – ja hiihtää voi vaikka keskellä yötä.

Lue lisää: Pallaksen vappu ja Offwknd

Pallaksella ei malteta luopua talvesta. Offwknd on Pallaksen Pöllöjen tapahtuma, jolloin hiihtokoulu vie innokkaat alkukesän lumille. Kuva Tiia Törrö

Pyhällä aistitaan kevättä

Pyhä Aisti -festivaalissa päivällä lasketaan Forre-laskuryhmän johdolla sessarihengessä ja iltaisin klubi-dj:t ja livebändit vipatuttavat monojalkoja 26.–28.4.2024.

Pyhän Vapussa laitetaan tunturin laskukausi pakettiin 27.4.–1.5.2024. Ystävien kesken fiilistellään kauden viimeisiä kurveja rinteillä ja nautitaan livemusiikista. Hissit pyörivät viimeistä päivää 1.5.2024.

Lue lisää: Pyhän tapahtumat

Pyhän väki muokkaa laskuporukka Forren kanssa parkin juhlakuntoon.

Rukalla kisataan rennoin mielin

Ruka Spring Break -rinnefestivaali tuo rinnekisailua ja afterski-tansseja ympäri tunturia 18.–21.4.2024. Tärkeintä on tyyli, nopeus ja hauskanpito – välinevalinta on vapaa.

Kolmipäiväinen lumilautatapahtuma Wappulounas järjestetään 28.–30.4.2024. Kisapuolella on yksilö- ja joukkuekisoissa korneri, QP sekä reilejä.

Lue lisää: Rukan tapahtumia

Ruka Sprin Break tarkoittaa rinnekisailua ja keikkoja.

Saariselällä lasketaan myös pulkalla

Suomen pohjoisimmassa hiihtokeskuksessa vapun viettoa sävyttää Pulkkamäen MM-kisat. Kisaetkoja vietetään 27.4.2024 ja MM-kisat lasketaan päivää myöhemmin.

Vappuaattona ohjelmassa on banked slalom ja jälkilaskut Lieggâ Láávussa. Vapun päivänä on sohjosurffi-sessarit vuokraamon edustalle rakennetussa altaassa. Parhaat altaan ylitykset palkitaan sarjoissa: naiset, miehet, retro ja hulluin laskuväline.

Lue lisää: Saariselän vappuohjelma

Vappuna ei ole aurinkotakuuta. Monta kertaa Lapissa on työväen ja opiskelijoiden juhlassa päästy nauttimaan tuoreesta lumesta.

Vuokatti paketoi rinnekauden luistavasti

Vuokatti juhlistaa kauden viimeistä laskupäivää 20.4.2024 kello 17.00 saakka. Juhlatunnelmaa luo Tilkkutäkin rinneriemut, jossa on kisailuja lapsille ja lapsen mielisille. Iltapäivällä käydään parkissa kaikille avoimet sessari.

Lue lisää: Vuokatin tapahtumat

Kauden viimeistä mäkipäivää juhlistetaan Vuokatissa sessareilla. Kuva: Antti Harju

Ylläksen vetinen vappu

Näe Ylläs – koe allas on uusi tapahtuma. Kyseessä on allaslasku Ylläsjärven puolella 27.4.2024. Vetisen laskuhetkin lisäksi on muutakin oheisohjelmaa, kuten tandem-ampumahiihtokilpailu, jättipallokeilau ja sohjo-sähköpyöräkisa.

30.4.2024 toisella puolella tunturia on perinteinen Äkäslompolon vappuaaton allaslasku. Kattaukseen kuuluu kuumat paljut, vappuherkkuja sekä naamiaiset! Näyttävin allaslasku sekä paras naamiaisasu palkitaan.

Lue lisää: Ylläksen tapahtumat

Allaslasku kuuluu myös Ylläksen kevääseen.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.
Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen.
Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.

Apocalyptica syöksyy alamäkeen

Laskettelu
Hiihtokeskuksissa vappu on koko perheen iloinen rinnekarnevaali. Kuva Himoksen vappujuhlasta keväältä 2016.

Kaikkien aikojen Vappu – katso tunnelmat vuosien varrelta

Keskusuutiset
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?

Ski.fi tutki: 95,3 % haluaa jatkaa kautta pitkälle kevääseen

Laskettelu