Pyhä 17.4.2024

Maastohiihtosauvan oikea pituus löytyy mittaamalla

Oikean pituiset maastohiihtosauvat auttavat ergonomisen hiihtoasennon löytymisessä. Oikean pituiset maastohiihtosauvat auttavat ergonomisen hiihtoasennon löytymisessä.
Maastohiihtäjän kannattaa satsata itselleen sopiviin ja oikean pituisiin sauvoihin. Oikeat sauvat tekevät hiihdosta nautinnollista ja ohjaavat ergonomiseen hiihtoasentoon.

Jollet ole puoliammattilainen, pyydä myyjää esittelemään kaupan sauvavalikoimaa. Etenkin sauvan pituutta on hyvä mallata asiantuntijan kanssa − hän osaa kertoa mikä on sinulle maastohiihtosauvan oikea pituus.

Ammattitaitoinen myyjä löytää heti sinulle sopivat sauvat niin perinteiselle kuin vapaalle tyylille. Maastohiihtosauvan oikea pituuden lisäksi pitää myös huomioida käyttöösi ja voimiisi sopiva jäykkyys. Kannattaa myös kokeilla, että kahvat sopivat käsiisi.

Perinteiseen hiihtotyyliin valitaan sauvat, jotka ulottuvat hiihtäjän kainaloihin. Jos olet tarkka tyyppi, voit laskea oikean senttimäärän laskukaavalla. Oikean pituuden saat, kun kerrot oman pituutesi luvulla 0,83−0,85.

Luisteluhiihtäjän sauvat ovat pidemmät. Ne yltävät leukaan tai korvanlehteen. Tarkan pituuden voit laskea kertomalla pituutesi luvulla 0,88−091.

Laskukaavoissa olevan liukuman avulla voidaan ottaa huomioon vartaloiden erilaiset mittasuhteet ja ylävartalon voimaerot. Maastohiihtosauvan oikea pituus on pitkäselkäiselle erilainen kuin pitkäkoipiselle.

Suomen ladun sivuilla on näppärä taulukko, josta voit tarkistaa, minkä pituiset sauvat lapselle tai lyhyelle aikuiselle kannattaa hankkia. Taulukon löydät tästä: https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lajit/hiihto/varusteet-kuntoon.html

Lue myös vinkit maastohiihtosuksen valintaan: Maastohiihtosuksi kannattaa valita huolella

Hiihtokeskusten latutilanne kannattaa käydä tarkistamassa Ski.fi-sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Latutilanne kannattaa tarkastaa etukäteen

Talviaktiviteetit

Maastohiihtosuksi kannattaa valita huolella

Talviaktiviteetit

Maastohiihto – Suomen suosituin talviurheilulaji

Talviaktiviteetit