Sappee 16.9.2023

Laskettelujuttujen parhaat vuonna 2018

Vuonna 2018 Ruka vastasi Suomen suurimmista rinneinvestoinneista ja ensimmäisestä laskupäivästä. Kausi käynnistyi jo 5. lokakuuta 2018.
Vuosi 2018 oli jälleen hieno vuosi alamäessä. Alkuvuosi oli todella runsasluminen ja uusi kausi alkoi jo lokakuussa. Vuoden päätteeksi keräsimme Ski.fi:n vuoden luetuimmat jutut.

Ski.fi on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen julkaisema sivusto. Tärkein osa sivusto on hiihtokeskusten rinne- ja aukiolotiedot, mutta Ski.fi edistää myös aktiivisesti suomalaista alamäkikulttuuria. Lisäksi Ski.fi kertoo tuoreimmat uutiset hiihtokeskuksista ja opastaa laskettelijoita sekä lumilautaijoita.

Tässä viisi Ski.fi:n luetuinta juttua vuonna 2018:

1. Hiihdonopettajan vinkit: näin herätät suksituntuman

Hiihdonopettajien vinkit kiinnostavat. Ja niitä Ski.fi-sivuilla julkaistaan paljon.

Hiihdonopettajien vinkit kiinnostavat. Aivan vuoden alussa Talman hiihtokoulun johtaja Aleksi Vesimäki esitteli viisi helppoa ja toimivaa harjoitetta, joiden avulla suksituntuma palautuu nopeasti ja laskeminen sujuu jälleen.

Vinkit kannattaa kerrata jokaisen kauden aluksi.

Lue artikkeli: Hiihdonopettajan vinkit: näin herätät suksituntuman

2. Levi on taas entistä parempi

Hiihtokeskusuutiset ovat Ski.fi:n ydinsisältöä.

Tänäkin vuonna hiihtokeskukset ovat rakentaneet uutta ja kehittäneet olemassa olevaa. Vuoden suurimmista investoinneista vastasi Ruka, kun tunturiin avattiin kaksi huippunopeaa hissiä: gondoli ja kuuden hengen tuolihissi.

Suomen suurin hiihtokeskus – Levi – lähti kauteen kehittämällä toimintaansa entistä paremmaksi. Vuoden lopussa myös Levi ilmoitti uusista investoinneista (lue myös: Levi laajentaa: Levi West tuo huippumodernin tuolihissin ja uuden kylän).

Lue artikkeli: Levi on taas entistä parempi

3. Vuoden parhaat on valittu – Sappee on vuoden hiihtokeskus 2018

Vuoden hiihtokeskus 2018: Sappee.

Visit Finlandin johtama raati valitsee keväisin vuoden hiihtokeskuksen, vuoden lähikeskuksen sekä vuoden hiihtokoulun. Raadin työkaluina oli jälleen kuluttajien ehdotukset. Kuluttajien mielipidettä tiedusteltiin verkkokyselyllä, johon vastasi lähes 2 900 suomalaista laskettelijaa ja lumilautailijaa.

Vuonna 2018 palkitut olivat Sappee, Ruskotunturi sekä Saariselän hiihtokoulu. Valintaraadin puheenjohtaja ja Visit Finlandin matkailujohtaja Paavo Virkkunen kiitteli palkittuja määrätietoisesta työstä sekä kekseliäistä innovaatioista.

Lue artikkeli: Vuoden parhaat on valittu – Sappee on vuoden hiihtokeskus 2018

4. Alamäkipyöräily on helpompaa kuin kuvittelit – Matti Lehikoinen kertoo vinkit alkuun

Entistä useammassa hiihtokeskuksessa pyöräillään kesäisin.

Pyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea pyörällä laskemisessa on aivan sama kuin talvella suksilla tai laudalla: hissillä ylös ja vauhdilla alas!

Hiihtohissit pyörivät entistä useammassa hiihtokeskuksessa myös kesällä ja nostavat innokkaat pyöräilijät mäen päälle. Alas viettävissä rinteissä on erilaisia vaikeusasteita – aivan kuten talvisissa laskettelurinteissä.

Jutussa Suomen menestynein alamäkikuski Matti Lehikoinen kertoo, miten aloittaa hauska laji.

Lue artikkeli: Alamäkipyöräily on helpompaa kuin kuvittelit – Matti Lehikoinen kertoo vinkit alkuun

5. Tee itse helppo ja nopea suksihuolto

Ski.fi kertoo myös välinejutut ja huoltovinkit.

Suksihuolto on helppo ja nopea tehdä itse vaikka reissussa, eikä siihen tarvitse kummoista välinearsenaalia. Huollettu ja voideltu suksi on ilo laskea: se tottelee vikkelästi käskyjä ja luisto saa hymyn laskijan kasvoille.

Ski Garagen Jani Rasinkangas opastaa, kuinka suksen ja laudan huolto onnistuu myös hiihtomatkalla.

Lue artikkeli: Tee itse helppo ja nopea suksihuolto

Pysy mukana alamäen vauhdissa ja tilaa Ski.fi-uutiskirje. Seuraa Ski.fi-sivustoa myös Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Ylläksellä on tapahtunut viime vuosina paljon. Laskettelijoita ilahduttaa kuuden hengen tuolihissi sekä pitkä katettu mattohissi. Lisäksi Gondoli-rinteen valaistusta ja lumetusta on uusittu.
Vuoden Bike Park 2023 on Ruka. Keskuksen vahva ja kokonaisvaltainen panostus bike parkiin näkyy. Rukalla niin aloittelijat kuin konkarit löytävät mielenkiintoista ajettavaa.
Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.
Tanja Poutiainen-Rinne kiipesi ensimmäistä kertaa maailmancup-osakilpailun korkeimmalle palkintopallille Levillä 2004. Kesällä 2023 hän laski samaan mäkeen rakennettua slalom-rataa pyörällä.
Pyöräily sopii eloisalle Emmalle: ”Alamäkipyöräily on sosiaalinen tapahtuma, hissimatkalla voi tarinoida kaikenlaista.”
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Sirly Ylläsjärvi tutustui alamäkipyöräilyyn opettajan kanssa ja innostui lajista.
Sami Hyypiän ehkäpä tunnetuin saavutus on Mestareiden Liigan voitto Liverpool FC:n riveissä vuonna 2005. Mittavan ammattilaisuran ohella hän on pelannut yli 100 maaottelua Huuhkajissa. Ammattilaisuran päättyminen on mahdollistanut uudet lajit. Nyt Sami Hyypiä on innostunut alamäkipyöräilystä.
Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat.
Hyvin suojaava, mukava ja tuulettuva kypärä on ehdoton varuste bike park -ajoon.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Vuoden 2017 parhaat laskettelujutut

Laskettelu

Tee itse helppo ja nopea suksihuolto

Laskettelu

Laskettelijan tehokas treeniohjelma

Laskettelu