Pyhä 17.4.2024

Talvi alkaa 10.10.2016

Ruka on valmis talveen.
Enää ei tarvitse arvuutella milloin pakkaset saapuvat tai ensilumi leijailee rinteisiin. Kauden 2016–17 on tarkoitus alkaa lokakuun 10. päivä kello 10.00. Näin ainakin Rukalla.

Lokakuisessa Suomessa voi olla sateista, syysmyrskyä tai kuulas ruskapäivä, mutta Rukalla alkaa talvi. Enää ei tarvitse tulkita satelliittikarttoja tai seurata sammakoiden liikkeitä, sillä kausi 2016–17 saadaan käyntiin viime talven lumien turvin.

Ruka peitteli viime talven päätteeksi yli 30 000 kuutiota lunta säilöön (lue Ruka säilöi talven lumet). Nyt nämä lumet levitetään lokakuun alussa Saaruaan rinteeseen numero 13, ja ensimmäiset laskut päästään kurvailemaan ennätysaikaisin. Suunnitelmissa on ensi vaiheessa avata laskettavaksi noin kaksikymmentä metriä leveä ja 600 metriä pitkä rinne.

Varsinainen lumetus aloitetaan Rukalla kunnon pakkasten saavuttua. Tavoitteena on, että jo lokakuun loppupuolella on useampi rinne auki. Lumetuskalusto on jo valmiina paikoillaan rinteessä odottamassa kylmien rintamien saapumista.

Metsälaskua ja freestyleä

Viime vuonna Rukalla avattiin metsälaskualue Saaruan ja Vuosselin väliin, ja se sai innostuneen vastaanoton. Tulevalle kaudelle aluetta parannetaan entisestään ja muutamia reittejä päästään jatkossa kunnostamaan jopa rinnekoneella.

Syyskuun lopussa Rukakeskus Oy ja Ski Sport Finland solmivat kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä freestyle-laskijoille tarjotaan Rukalla myös jatkossa erinomaiset harjoittelu- ja valmennusolosuhteet.

Rukalla on investoitu freestylen monipuolisiin harjoitteluolosuhteisiin ja suorituspaikkoihin jo vuosia. Ruka oli vuoden 2005 MM-kilpailujen isäntä, ja kuuden vuoden ajan kumparelaskun maailmancup on startannut Rukalta.

Kauden 2016–17 freestylen maailmancup-avaus kisataan Rukalla tänä talvena 9.–11. joulukuuta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Rukalla startataan laskukausi 2019–2020 jo 4. lokakuuta. Kuva on lokakuun 2018 avausviikonlopulta.

Ruka avaa taas ensimmäisenä – ja entistä ehompana

Keskusuutiset

Ruka avasi ennätysaikaisin, näin se tehtiin

Keskusuutiset

Ruka säilöi talven lumet

Keskusuutiset