Pyhä 17.4.2024

Vuoden 2014 parhaiksi valittiin Ruka, Laajis ja Granin hiihtokoulu

Hiihtokauden päätteeksi valintaraati palkitsi vuoden huiput Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kevätkokouksessa Kolilla tänään. Vuoden 2014 hiihtokeskus on Ruka, vuoden lähikeskus Laajis ja vuoden hiihtokoulu Granin hiihtokoulu.

Ruka on pitkäjänteisesti rakentanut täyden hiihtokeskuskokonaisuuden ja tarjoaa laadukkaita talvielämyksiä niin rinteissä kuin ympäröivässä luonnossa. Palveluissa on mietitty kävijöitä laajasti ja jokainen voi löytää mieleistään tekemistä talviaktiviteettien joukosta. Perinteikkään keskuksen toiminnassa näkyvät kokemuksen tuomat varmuus, vaivattomuus ja ilo, jotka kävijät hyvin tuntevat.  Ruka osaa hyödyntää myös uusien teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet markkinoinnissaan.

Laajiksen toiminnassa korostuvat luovuus, rohkeus ja tekemisen meininki. Jyväskylän keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Laajis onkin lähikeskus parhaimmillaan. Rinteiden määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa 12:een. Monipuolisuus on yksi Laajiksen valtti: rinteiden lisäksi alueella on neljä parkkia, skicross-rata sekä suuri LastenLaajis-alue.

Vuoden hiihtokoulu, GrIFK Alpine, toimii tänä talvena 80 vuotta täyttäneessä Granin rinteessä Kauniaisissa. Seura tekee ansiokkaasti pitkäjänteistä nuoriso- ja juniorityötä. Sen suosituilla viikkotunneilla ja valmennusryhmissä käy säännöllisesti useita satoja lapsia ja nuoria.  GrIFK Alpinen hiihtokoulu tuo lumileikit tutuiksi etelän lapsille, opettaa heidät laskemaan ja on toiminut ponnahduslautana jopa maailman huipuille.

”Tämä vuosittain järjestettävä kilpailu on merkittävä koko toimialalle. Palkinnon saaneet saavat ansaitsemansa tunnustuksen tekemästään arvokkaasta työstä ja kaikki motivoituvat kehittämään toimintaansa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti. Voittajat valikoituivat hyvin tasaväkisestä joukosta ja yhä useammat Suomen hiihtokeskuksista ovat jo kansainvälisestikin huipputasoa”, sanoo Matkailun edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen, joka toimi valintaraadin puheenjohtajana.

Valintaraadissa vaikuttivat tänä vuonna puheenjohtaja Jaakko Lehtosen lisäksi Mikael Söderholm Työ- ja Elinkeinoministeriöstä, Antti Hurskainen lumipallo.fi:stä, Mika Anderson Suomen Lumilautaliitto ry:stä, Mikko Mustonen Ski Sport Finland ry:stä, Timo Welsby Suomen Hiihdonopettajat ry:stä sekä Anne Larilahti Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:stä

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Vuoden hiihtokeskus 2017 on valittu

Kasurila

Vuoden parhaat on valittu – Sappee on vuoden hiihtokeskus 2018

Keskusuutiset
Vuoden hiihtokeskus 2019 – Ruka – on tehnyt ennakkoluulotonta työtä suorituspaikkojen kehittämiseksi, kauden pidentämiseksi ja kansainvälisen kiinnostavuuden herättämiseksi.

Vuoden 2019 parhaat hiihtokeskukset on valittu

Keskusuutiset