Mielakka 22.5.2023

Rinneraportti viikko 2: nyt tehdään lunta!

Laskuleffaporukka Real Skifi kuvasi Suomen Hiihtokeskusyhdistykselle koululaisryhmille tarkoitettua opetusvideota Laajiksessa lauantaina 6. tammikuuta 2018.
Vihdoin saatiin pakkasta lähes koko maahan. Tällä viikolla hiihtokeskuksissa on tehty pitkiä päiviä, kun rinteitä on lumetettu ahkerasti. Tämä tarkoittaa entistä enemmän rinteitä laskijoiden iloksi.

Lumetus vaatii pakkasta ja sitä vuoden 2017 lopulla oli valitettavan vähän. Vasta tammikuu 2018 toi muutoksen. Pakkasjakson myötä lumitykit ovat pauhanneet lähes koko maassa. Nyt avautuu lisää hiihtokeskuksia ja rinteitä, joten Ski.fi:n Hiihtokeskukset ja -koulut -sivua kannattaa seurata aktiivisesti! Sivulle hiihtokeskukset päivittävät rinne- ja aukiolotietonsa.

Myös tämän viikon rinneraportti havainnollistaa Suomen – tai ainakin hiihtokeskusten – peittymisen lumeen:

Levillä on kaamos taitettu

Lumisateiden välillä on Levillä aurinko pitkästä aikaa taas pilkahdellut. Päivän valoisa aika pitenee vauhdilla ja talvi näyttää kaikki parhaat puolensa. Hiihtokoulu on opettanut rinteissä täydellä teholla jopa 50 opettajan voimin.

Levillä kaamos on taitettu. Nyt jokainen päivä on edellistä valoisampi.

Pyhällä nautitaan vapaalaskusta

Pyhällä riittää lunta ja laskijat ovat päässeet nauttimaan tunturialueen monipuolisista vapaalaskualueista ja aurinkoisista rinnepäivistä.

Pyhän kevään tapahtumakimara alkaa tänä viikonloppuna Kaamos Yoga & Freeride -tapahtumalla, ja talven aikana Pyhällä on luvassa muun muassa Bättre Folk-tunturifestivaali, kuusi erilaista Free’kend-vapaalaskuviikonloppua sekä Antti Autin oma tapahtuma bAAnked.

Pyhällä on pöllytetty tuoretta lunta oikein urakalla. Tässä lasketaan sunnuntain 7.1.2018 iltamäkeä. Kuva: Roope Höynä

Sallassa on lunta ja aurinkoa

Sallassa on päästy nauttimaan uudesta lumesta ja tammikuun auringosta sopivassa suhteessa. Lunta on paljon, rinteet huippukunnossa ja eikä ruuhkista ole tietoakaan.

Syöksyrinteen valmistelut on jo aloitettu helmikuun nopeuslaskun maailmancup-osakilpailua varten.

Lunta ja aurinkoa, mitä muuta ihminen kaipaa? Sallasta on tällä viikolla löytynyt molempia, kuten 8.1.2018 otettu kuva näyttää. Kuva: Jonne Vaahtera

Ounasvaaralla on supertalvi

Rovaniemellä on auki parkki ja yhdeksän rinnettä. Ounasvaaralla kelit ovat aivan loistavat eikä tammikuun paukkupakkasia ole näkynyt. Rinteissä viihdytään nyt pitkään!

Rovaniemen kaupunkikeskus Ounasvaara kylpee tammikuun valossa 10.1.2018. Kuva: Iida Virtanen

Rukalla valmistaudutaan valoon

Vuodenvaihteen sesonkihuippu on Rukalla taittunut ja samettipintaisilla rinteillä on tilaa kurvailla. Rukalla valmistaudutaan jo seuraavaan suureen tapahtumaan, eli maailman pohjoisimpaan valofestivaaliin Polar Night Light Festivaliin. Tapahtuma sytyttää valot Rukalle 20. tammikuuta.

Kannattaa pitää mielessä myös alkuvuoden tarjous: 6. helmikuuta 2018 saakka tiistaisin Rukalla vietetään Kaamoksen kympin tiistaita, jolloin hissilippu on kello 17–19 vain 10 euroa.

Rukan samettipintaiset rinteet kuvasi Veera Vaahtera maanantaina 9.1.2018.

Iso-Syötellä on lunta ja tapahtumia

Iso-Syötteellä lunta jo reilusti yli metri. Lisää on satanut jatkuvasti, joten sekä rinteet, että metsät ovat huippukunnossa! Loppuviikolle on luvassa pikkupakkasia ja auringonpilkahduksia.

Tammikuun viikonlopuissa tapahtuu: Mustin ja Lystin pujottelukisat, SuomiSlalom ja Lumilautaliiton SuomiTour. Vapaalaskusta kiinnostuneille muutaman viikon päästä tulossa hauska Iso-Syöte Freeride Open, jossa myös viime vuonna huikean suosion saanut Wild Race-kisa!

Iso-Syötteellä on runsaasti lunta. Kevin Salonius nauttimassa Iso-Syötteen ilmatilasta maanantaina 8.1.2018. Kuva: Christian Strömberg

Vuokatin värinen taivas

Myös Vuokatissa nautitaan tammikuun parhaista keleistä. Rinteitä on auki avoinna yhdeksän ja latuja 120 kilometriä. Luonnossa lunta on puolisen metriä, joten maisema hivelee silmiä. Rinteillä lumetus jatkuu pienessä pakkasessa.

Vuokatin talvi on kaunis. Antti Harju kuvasi Vuokatin maiseman sunnuntaina 7.1.2018.

Lakis avaa kauden

Pohjanmaalla lasketaan! Pakkasten myötä myös Lakis on saanut lumetettua ja avaa laskettelukauden Vimpelissä tulevana lauantaina 13.1.2018 kello 11.00. Tykkilunta on saatu tehtyä sen verran, että päärinteeseen päästään laskemaan!

Lakiksessa on tehty lunta niin paljon, että kausi avataan lauantaina 13.1.2018.

Juupavaarassa aukeaa perherinne

Myös Juupavaarassa on ahkeroitu lumetuksen kanssa. Niinpä perherinne aukeaa launtaina 13.1.2018 kello 10.00.

Maanantaina 8.1.2018 Juupavaaraa lumetettiin, nyt rinteillä jo lasketaan!

Kasurilassa kaikki rinteet auki

Sunnuntaina 7.1.2018 Kasurilassa nautittiin aurinkoisesta säästä rinteessä, joka sai ihmiset liikkeelle. Lauhoista keleistä huolimatta rinteet ovat hyvässä kunnossa ja viikonlopuksi avataan kaikki hissit ja rinteet.

Sunnuntaina 7.1.2018 Kasurila kylpi auringossa.

Laajiksessa avataan lisää rinteitä

Jyväskylässä lumetukset jatkuvat pikkupakkasissa. Laajiksessa Eturinne, Auris ja mattohissi avataan perjantaina 12.1.2018. Kannattaa myös muistaa JFS:n freestyle-koulut: koko kausi vain 40 euroa!

Tällä viikolla Laajiksessa on lumetettu ahkerasti ja viikonloppuna on auki entistä usempi rinne. Jussi Laurila kuvasi Laajiksen maanantaina 8.1.2018.

Sappeella lumetetaan lisää rinteitä

Pakkasia on tervehditty Sappeella ilolla. Lumetuksessa on nyt Hupsisrinne, Urjanrinne, Päärinne, Yhdyrinne, Perherinne ja Iso-Street. Lumetustilannetta voi seurata Sappeen sivuilla.

Sunnuntaina 7.1.2018 Sappeella kävi vilske. Tällä viikolla on lumetettu lisää rinteitä.

Messilässä tehdään lisää lunta

Myös Messilässä lumetukset jatkuvat pikkupakkasissa ja lisää rinnepintaa on viikonlopuksi luvassa!

Myös Messilässä on tehty tällä viikolla lisää lunta.

Katso Suomen hiihtokeskusten tuoreet rinne- ja aukiolotiedot sivulta ski.fi.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 28.6.2023 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!
Levi on vuoden hiihtokeskus 2023.
Nyt nautitaan, ennen kuin kesä pilaa tämänkin ilon. Keäväällä hiihtokeskuksissa on lunta, aurinkoa, ystäviä ja iloisia alamäkiä!
Menneellä viikolla Levillä lähes 1 400 hiihdonopettajaa ympäri maailmaa kokoontui Interski 2023 -kongressiin jakamaan tietoa toisilleen sekä tekivät erilaisia muodostelalaskemisen näytöksiä. Kevään aurinkoisista päivistä saadaan Levillä nauttia vielä yli kuukausi, sillä rinteet ovat avoinna aina 7.5.2023 saakka.
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Levin Eturinteille, aivan uuden Glacier Express -tuolihissin ala-asemalle, kohoaa massiivinen Icy Hot -rakennuskompleksi. Havainnekuva.
Taustalla näkyvä Maston rinnealue uudistuu täydellisesti talvelle 2023–2024. Uusi tuolihissi ja neljä uutta rinnettä tehnee alueesta monen uuden suosikin.
Kiropraktikko, lumilautamaajoukkueen ex-valmentaja Oskari ”Ode” Mykkänen muistuttaa kehonhuollon merkitykseestä hiihtolomalla. Sauna ja venyttely auttavat palautumista seuraavaan rinnepäivään.
”Aikuisen kunnianhimo harvoin edistää lapsen oppimista. Varsinkaan, jos lapsella ei anneta aitoa mahdollisuutta oppia”, muistuttaa hiihdonopettaja Teija Uurinmäki.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Tykkilumi mahdollistaa pitkän talven – mutta vaatii aikaa

Keskusuutiset

Tykkilumi pitää talven myös Etelä-Suomessa

Keskusuutiset

Tämän takia hiihtokeskuksissa on lunta ja kunnon talvi

Keskusuutiset