Mielakka 22.5.2023

Levin talvi 2021–2022: kymmenen uudistusta, parannusta ja huippukohtaa

Levi on jälleen panostanut tulevaan laskukauteen, ja talvelle 2021–2022 on tehty monta laskukansaa kiinnostavaa parannusta. Myös kuvassa oleva joulupukin mökki on remontoitu entistä kiinnostavammaksi. Levi on jälleen panostanut tulevaan laskukauteen, ja talvelle 2021–2022 on tehty monta laskukansaa kiinnostavaa parannusta. Myös kuvassa oleva joulupukin mökki on remontoitu entistä kiinnostavammaksi.
Entistä parempia rinteitä, enemmän lunta, lisää valoa ja kiinnostavia tapahtumia. Levi kasvaa ja kehittyy myös talvelle 2021–2022. Poimimme kauden kymmenen huippukohtaa.

Levi on valmis talvikauteen 2021–2022. Vaikka kesällä oli ennätysmäärä väkeä tunturissa, ehdittiin keskuksessa toteuttaa isoja investointeja ja tehdä kiinnostavia uutuuksia tulevalle talvelle. Esittelemme näistä laskettelijoille ja lautailijoille kymmenen kiinnostavinta:

1. Suosikkirinne on entistä parempi

Suurimmat rinnepuolen muutokset on tehty ”Kuutoshissin” toisella puolella, eli rinteessä 6.1. Rinne on saanut täysin uuden lumetusjärjestelmän sekä led-valaistuksen. Kun vielä rinnepohjaa on levennetty, tarjoavat 6-rinteet tulevalla kaudella herkkua erityisesti leveästä kurvailusta nauttiville.

RInne 6.1 on kesällä ollut työmaa-aluetta. Rinnettä on levennetty ja suosikkimäki on saanut myös uuden valaistuksen sekä lumetusjärjestelmän.

2. Levi South Park avataan aikaisemmin

Noin kilometrin mittainen Levi South Park – ehkäpä Suomen pisin parkki – on myös ollut työmaana kesällä. Parkissa on tehty maansiirtotöitä: suurimpien hyppyreiden alastuloja on muokattu ja myös rinteen muita kohtia on tasoitettu. Näin parkki saadaan lumetettua nopeammin – ja siten avattua entistä aikaisemmin. Leviläisten tavoitteena on avata South Park jo marraskuun loppupuolella. Sitä ennen on avattu Eturinteiden parkki ja todennäköisesti myös South Parkin viereinen junnuparkki.

Myös Levi South Parkissa on tehty maansiirtotöitä, joiden ansiosta parkki saadaan laskukuntoon entistä aikaisemmin. Kuvassa South Parkin ilmatilaa halkoo kylän oma poika Joona Kangas.

3. Entistä parempi Alpine Training Park

Alppilajien harrastajat saavat myös osansa tulevan kauden uutuuksista, sillä Alpine Training Parkin ja sen viereisten rinteiden rinnepohjia on kesän aikana muotoiltu uudelleen, jotta ne palvelevat treeniryhmiä entistäkin paremmin. Rinteitä on levitetty ja siten saatu lisää pinta-alaa. Lisäksi rinteitä on profiloitu siten, että Alpine Training Parkissa on edellisiä kausia enemmän tilaa tehdä turvallisesti ratoja. Rinteitä on myös turvetettu, jolloin ne saadaan lumetettua entistä nopeammin. Hissin nousuladun pintaa on parannettu hakkeella, että sekin saadaan nopeammin käyttökuntoon.

4. Teematreenejä hiihtokoulussa

Hiihtokoulussa kehitetään taitoja ja hiotaan tekniikkaa talvella 2021–2022 teematreenien merkeissä. Teematreeneissä voi perehtyä esimerkiksi alppihiihdon, lumilautailun, telemarkin tai ratalaskuun tekniikkaan. Aikuisille suunnatut teematreenit ovat loistava valinta osaavalle laskijalle erityisesti oman laskutekniikan kehittämiseen.

5. Vapaalaskuoppia huippuseurassa

Mikäli hissioffarit, skinnailu ja retkeily tunturissa kiinnostavat, pääsee vapaalaskun saloihin syventymään Arto ”Ape” Majavan opissa. Talven aikana järjestetään erilaisia vapaalaskukursseja ja teemaviikonloppuja. Näiden aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Arto ”Ape” Majava tutustuttaa Levillä vapaalaskun maailmaan.

6. Viikkokisoja ja aktiviteetteja

Viime kauden uutuudella, eli suositulla Audi e-tron pujotteluradalla, mittelöidään kaudella 2021–2022 koko kansan viikkokilpailujen merkeissä. Keskuksen viikko-ohjelmista löytyy myös useita muita leikkimielisiä kilpailuja ja tapahtumia. Keskuksen viikko-ohjelmat löydät täältä.

7. Syysloma täynnä aktiviteetteja

Koululaisten syyslomilla keskuksessa pääsee nauttimaan niin kesä- kuin talvilajeista, sillä Levin rinteillä polkaistaan laskukausi käyntiin jo 8.10.2021. Samaan aikaan on tunturissa yhä maastopyöräilyreitit ja seikkailupuisto auki. Syyslomalaisille on suksilla ja laudoilla entistä enemmän laskettavaa: rinnealue on viime kautta laajempi ja rinnettä on levitetty ylhäältä katsottuna vasempaan reunaan. Lunta on tänä vuonna varattu kauden alkuun huomattavasti edellisiä kausia enemmän. Myös Eturinteen parkki on entistä laajempi ja tarjolla on niin pressejä, reilejä kuin hyppyreitäkin.

Syysloma on Levillä aktiiviloma: laskemista, pyöräilyä ja muita aktiviteetteja. Eturinteillä on entistä enemmän lunta ja hauskempi parkki.

8. Maailman parasta alppihiihtoa

Alppihiihdon terävin kärki kokoontuu perinteisesti kauden alussa Leville taistelemaan maailmancup-pisteistä. Maailman huippunaisten maailmancup-kisaa pääsee seuraamaan Levillä 20.–21.11.2021.

9. Alamäkikansan kansainvälinen juhlapäivä

World Snow Day on maailmanlaajuinen lumella liikkumisen juhlapäivä. Levillä World Snow Dayta vietetään 15. tammikuuta 2022. Päivän aikana on luvassa paljon erilaista ohjelmaa lumilajien parissa ja hiihtokoulu järjestää mm. ilmaisia maistiaistunteja hiihtokouluun.

10. Kevään huipennus

Kevätkausi freestylen puolella huipentuu Freeski Tourin finaaleihin big airin ja slopestylen merkeissä 22.–24.4.2022.

Laskettelukausi jatkuu pitkään freestyle-kisojen jälkeenkin, sillä Levillä lasketaan keväällä 2022 aina äitienpäivään asti.

Vauhtia Levin rinteissä riittää aina toukokuun puolelle asti.

Luitko jo nämä?

Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 28.6.2023 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!
Levi on vuoden hiihtokeskus 2023.
Nyt nautitaan, ennen kuin kesä pilaa tämänkin ilon. Keäväällä hiihtokeskuksissa on lunta, aurinkoa, ystäviä ja iloisia alamäkiä!
Menneellä viikolla Levillä lähes 1 400 hiihdonopettajaa ympäri maailmaa kokoontui Interski 2023 -kongressiin jakamaan tietoa toisilleen sekä tekivät erilaisia muodostelalaskemisen näytöksiä. Kevään aurinkoisista päivistä saadaan Levillä nauttia vielä yli kuukausi, sillä rinteet ovat avoinna aina 7.5.2023 saakka.
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Levin Eturinteille, aivan uuden Glacier Express -tuolihissin ala-asemalle, kohoaa massiivinen Icy Hot -rakennuskompleksi. Havainnekuva.
Taustalla näkyvä Maston rinnealue uudistuu täydellisesti talvelle 2023–2024. Uusi tuolihissi ja neljä uutta rinnettä tehnee alueesta monen uuden suosikin.
Kiropraktikko, lumilautamaajoukkueen ex-valmentaja Oskari ”Ode” Mykkänen muistuttaa kehonhuollon merkitykseestä hiihtolomalla. Sauna ja venyttely auttavat palautumista seuraavaan rinnepäivään.
”Aikuisen kunnianhimo harvoin edistää lapsen oppimista. Varsinkaan, jos lapsella ei anneta aitoa mahdollisuutta oppia”, muistuttaa hiihdonopettaja Teija Uurinmäki.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Joona Kangas kotiparkissaan Levillä kauden avauksessa 2.10.2020.

Nyt alkoi talvi! Joona Kangas näyttää, kuinka laskukausi käynnistetään

Keskusuutiset
Merkkipäivää viettää: Levi Bike Park 15 vuotta. Juhlan kunniaksi kesällä 2021 tarjolla on hienoja reittejä ja monipuolisia tapahtumia.

Levi Bike Park juhlii koko kesän 2021

Bike park -uutiset
Talvi 2019–2020 on Levin Eturinteillä ennätyspitkä, sillä tuolihissi pyörähtää käyntiin jo lokakuussa. Eturinne saadaan avattua syyslomalaisille varastolumella.

Levin viisi tärkeintä uudistusta kaudelle 2019–2020

Keskusuutiset