Vihti Ski 1.12.2023

Rinneraportti viikko 6: talven taikaa koko maassa

Serenan iltamäkeen kutsuvat rinteet kuvattuna sunnuntaina 4.2.2018. Kuva: Aki Hirvilammi
Nyt on talvi kauneimmillaan! Koko maassa on kaunis lumipeite ja aurinko muistuttaa taas olemassaolostaan. Iltamäet kutsuvat ulkoilemaan ja viikonloppuna mäessä vierähtää koko päivä.

Talven taikaa pääsee kokemaan nyt koko Suomessa: hohtavan valkoiset rinteet kutsuvat laskettelijoita ja lautailjoita rinteisiin. On aika joka torstaisen rinnekatsauksen. Tällä viikolla esimerkkikeskuksien kuvareitti vie etelästä pohjoiseen:

Skibussilla Vihtiin

Vihti Ski Centeriin pääsee taas näppärästi skibussilla lauantaisin sekä hiihtolomalla (vko 8). Linja-auton reitti on Helsinki-Tapiola-Nihtisilta-Veikkola-Vihti Ski Center. Aikataulu ja lisätiedot: https://www.vihtiski.fi/skibus

Nyt on hyvä aika varata hiihtolomalaisten kurssit. Hiihtolomaviikolla 8 Vihdissä järjestetään laskettelijoille ja lautailijoille alkeis- ja jatkokursseja 7–14 -vuotiaille. Lisätietoja: https://www.vihtiski.fi/hiihtolomakurssit

Vihti Ski Centerissä talvi on parhaimmillaan ja kausi täydessä vauhdissa.

Swinghillissä koko perheen tutustumistapahtuma

Tutustu talveen ohjatusti koko perheen kera lumella Espoo laskettelee -tapahtumassa. Laskettelun lisäksi voit astua myös lumikenkäilyn maailmaan. Opastukset kestävät 50 minuuttia ja ne alkavat aina tasatunnein.

Vuokravälineet eivät sisälly tapahtumaan, mutta ne voi vuokrata tapahtumassa edulliseen kymmenen euron hintaan. Mukaan tarvitaan siis talviseen ulkoiluun soveltuvat vaatteet ja reipasta mieltä!

Pääkaupunkiseudun ruuhkaa. Swinghill keskiviikkona 7.2.2018.

Talmassa kaverimaanantai ja opiskelijaperjantai

Maanantaisin kannattaa lähteä kaverin kanssa mäkeen, kun Talmassa saa kaksi iltalippua yhden hinnalla. Perjantaisin opiskelijakortilla saa kaksi iltalippua yhden hinnalla. Tarjoukset eivät koske Werneri Parkin lippuja, eivätkä ne ole voimassa hiihtolomalla (vko 8) eikä arkipyhinä.

Pääkaupunkiseudun talvi voi olla kaunis, kuten Talmassa 31.1.2018 otettu kuva näyttää. Kuva: Olli Jokela

Mielakka kutsuu tapahtumiin

Torstaina on Mielakassa suosittu opiskelija-torstai ja lauantain rinteet avautuvat aamumäkeen jo kello 8.00. Sunnuntaina vuorossa on Mielakan mieletön laskiaisrieha!

Kouvolan talvea Miealakassa 4.2.2018.

Laajiksessa talven vauhti kiihtyy

Laajiksessa on talvi hyvässä vauhdissa: rinteitä on auki 11 ja hissejä on käytössä 6. Eturinteen Snowparkissa on paljon laskettavaa, kun Kallioboksi ja reililinjat ovat käytössä. Paterissa on tällä hetkellä lumetus käynnissä. Rinteet ajettiin 6.2. ja uusi puuteri jätetään asiakkaille laskettavaksi.

Laajis sunnuntaina 4.2.2018. Kuva: Jussi Laurila

Tahkolla juhlitaan isosti

Tahkolla muutenkin iloinen meininki saa lisävaihteen tulevana viikonloppuna. Rinteitä on avoinna 24/24 ja luvassa juhlahumua, kun viettää 50-vuotissynttäreitä! Lue lisää www.tahko50.fi.

Tahkon Vauhtirinne näytti kutsuvalta sunnuntaina 4.2.2018 aamutarkastuskierroksella.

Aurinkoiset talvipäivät lumisessa Vuokatissa

Aurinkoiset päivät on mahtava viettää rinteessä. Vuokatissa talven taikaa voi kokea kaikkialla, sillä lunta on yli puoli metriä. Kaikki 13 rinnettä sekä suorituspaikat ovat loistavassa kunnossa.

10.–11.2.2018 Vuokatissa on Suomi Tour: lauantaina slopestyle ja sunnuntaina paippi. Tarkemman ohjelman löydät Lumilautaliiton sivuilta.

11.2.2018 Vuokatissa vietetään myös Lumisunnuntaita, joka on matalan kynnyksen kokeilutapahtuma. Silloin erityistä tukea tarvitsevilla laskijoilla on mahdollisuus kelkka- ja pystylaskettelun sekä lumilautailun opetukseen yhdessä oman avustajan kanssa. Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, joilla ei ole aiempaa kokemusta soveltavasta alppihiihdosta.

Lautailijoita Vuokatissa 3.2.2018. Ensi viikonloppuna lautailijoita on vielä enemmän, kun Suomi Tour saapuu Vuokattiin. Kuva: Antti Harju

Rukalla uutuuksia jo nyt, ensi kaudella vielä enemmän

Rukalla on tällä viikolla otettu iloisesti vastaan uutinen uusista rinneinvestoinneista ja uuden RukaValley-kävelykylän rakentamisesta Vuosselin rinnealueen ja Family Parkin kupeeseen.

Jo ensi syksynä Rukan kylästä kuljetaan Saaruan huipun kautta gondolilla RukaValleyn puolelle. Myös eturinne saa oman kuomullisen ja nopean VillageExpress-tuolihissin, joka tulee kuljettamaan laskijoiden lisäksi myös jalankulkijat ja pyöräilijät tunturin huipulle lokakuusta 2018 lähtien.

Loppuviikosta Rukalla avautuu uusi hauska rinnealue Vuosselin rinteeseen, alhaalta katsottuna SuperPipen vasemmalle puolelle (rinne 25). Rinteestä löytyy nyt aaltolatu, kaarteita, matalia kumpuja ja muita muotoja, joita kannattaa niin lasten kuin aikuistenkin käydä testaamassa.

Rukalla rinteiden lumetus päättyy keskiviikon ja torstain välisenä yönä (8.2.) ja ensi syksyn säilölumirinne on jo saanut paksun lumipeitteen ylleen. Tulevana viikonloppuna Rukalla on käynnissä No Samba Karnevaali ja viikolla 7 tunturiin saapuu lasten oma talvifestivaali Kidfest.

Ensi syksystä lähtien Rukan eturinteitä noustaan huippunopealla, kuomullisella VillageExpress-tuolihissillä. Kuvan otti 7.2.2018 Veera Vihervaara.

Upeat laskukelit jatkuvat Sallassa

Useampana päivänä pakkasta on ollut Sallan ala-asemalla noin -20 astetta, mutta kiitos inversion, huipulla on ollut noin 10-astetta lämpöisempää.

Aurinko nousee jo ennen rinteiden aukeamista ja sinnittelee ylhäällä lähes neljään asti. Onko mitään kauniimpaa kuin lasketella auringonlaskun aikaan?

9.–11.2.2018 Sallassa kisataan nopeuslaskun maailmancup, joka on myös Kalevi ”Häkä” Häkkisen muistokisa.

Tässä maisemassa viihtyy. Salla helmikuun ensimmäisenä päivänä. Kuva: Kari Koskimaa

Talven taikaa myös Pyhällä

Pakkanen paukkuu ja puita koristaa tykkylumikerros, mutta lisääntynyt valo kertoo kevään lähestyvän. Kovina pakkaspäivinä tunturin huipulla on usein monta astetta lämpimämpää kuin alhaalla laaksossa lämpötilan inversion ansiosta. Kirkkaat pakkaspäivät ovatkin tunturissa usein niitä parhaita laskupäiviä.

Tänä viikonloppuna Pyhä avaa kevään vapaalaskutapahtumien putken Adventure Free’kendin ohjelmalla, jossa luvassa muun muassa lumiturvallisuuskoulutus sekä Partioaitan talvitelttakylä, jossa voi vaikka viettää yön.

Laskijat suuntaamassa 3.2.2018 kohti auringonlaskua Jacksonin vapaalaskualueelle. Kuva: Veera Vihervaara

Levillä on kaikki auki

Pakkasten ja lumisateiden lomassa on taas päästy ihastelemaan aurinkoakin ja luonto on valkoisine lumiharsoineen kutsuu jo hiihtolomalaisia.

Levillä on varauduttu hiihtolomiin laittamalla rinteitä ja hissejä valmiiksi. Tunturi aukeaakin koko kapasiteetilla maanantaina 12.2.2018. Samalla avataan myös tämän talven uutuus, talvinen seikkailupuisto, ja se on auki koko kevään!

Levin maisemaa 7.2.2018. Kuva: Heidi Stellberg

Ylläksellä nautitaan helmikuun keleistä

Ylläksellä on nautittu aurinkoisista päivistä. Vaikka kylillä pakkaset on ollut lähes kolmessakympissä, niin tunturissa on huomattavasti lauhempaa: yleensä kymmenestä viiteentoista pakkasastetta. Tunturissa tarkenee, joten mikä sen parempaa tekemistä kun alamäkihommat!

Tamppari höyläämässä rinteet huippukuntoon lauantaina 3.2.2018.

Hiihtokeskusten rinne- ja aukiolotiedot, tapahtumat ja hiihtokoulut löydät Ski.fi:n sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Laskettelukausi alkoi tänä vuonna aikaisin. Keskuksissa on hyödynnetty alkutalven hyvät pakkaset ja lunta on tehty vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen paljon. Iso-Syötteellä (kuva) lumisista rinteistä on nautittu marraskuusta lähtien. Tämä kuva on otettu 27.11.2023.
Ski.fi:n joulukalenteri arpoo joka adventti laskettelijoita ja lautailijoita ilahduttavia paketteja.
Levin rinteelle 6.1 tehtiin vuonna 2021 automaattilumetus ja LED-valaistus. Koillisrinteiden kehitys huipentuu kaudelle 2024–2025 valmistuvaan Levi Six -tuolihissiin.
Valkoinen maa ja lukemattomat sinisen sekä pinkin sävyt tekevät kaamoksesta maagista lasketteluaikaa. Telemark-käännös on ikuistettu vuoden ensimmäisenä päivänä.
Mitä vauhdikkaammin lasket, sitä nopeammin laskettelumono menettää ominaisuutensa. Oikein vanha mono voi yksinkertaisesti hajota alta.
Levillä ja Rukalla avattiin laskukausi 6.10.2023. Syyslomalaiset pääsivät nauttimaan lumisalteista ja nyt pohjoisessa on jo mukavan talviset olosuhteet.
Äänemäki on kaupungin vilkkain nuorisopaikka perjantai-iltaisin. Talvella 2023–2024 tekemistä on entistä enemmän, kun keskus avaa uuden hissin ja rinteen.
Vaikka Ounasvaara on etenkin rovaniemeläisten lähikeskus, tarjoaa se myös monelle ulkomaalaiselle turistille Lapin eksotiikkaa.
Levin kausi starttasi aurinkoisena viikonloppuna 6.–7. lokakuuta 2023.
Sallassa on talvelle 2023–2024 kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa tehty lasketteijoille jälleen uudistuksia ja perusparannuksia.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Rinneraportti viikko 4: lumiset kelit jatkuvat koko maassa

Keskusuutiset

Rinneraportti viikko 2: nyt tehdään lunta!

Keskusuutiset

Lunta ja talvea koko maahan: rinneraportti viikolta 3/2018

Keskusuutiset