Artikkelit

Ajankohtaiset artikkelimme kertovat tuoreimmat tiedot Suomen hiihtokeskuksista, sekä  tarjoavat inspiraatiota ja lisämotivaatiota laskuharrastukseen. Halusitpa sitten oppia näyttäviä temppuja lumilaudalla, kehittää liikkuvuuttasi laskettelukertojen välissä tai saada vinkkejä uuden alamäkilajin alkeista, meiltä löydät hauskoja ja hyödyllisiä juttuja tasostasi riippumatta.

#kehitylaskijana
Vapaalasku sopii monen ikäisille. Hissilinjojen vierestä voi löytää hyviä laskuja. Kuvassa Junnut takamaastossa -blogin toinen tekijä Rene Räsänen.

Näin aloitat vapaalaskun – vinkkejä nuorille laskijoille

Vapaalaskun suosio kasvaa vuosi vuodelta. Myös nuorten keskuudessa kiinnostus vapaalaskuun kasvaa koko ajan. Mutta miten aloittaa vapaalasku? Tässä muutamia vinkkejä.

#kehitylaskijana
Olosuhteet toimivat opettajina, joten laske vaihtelevissa keleissä.

Kehitä taitojasi alamäessä – vinkit kokeneelle laskijalle

Eivätkö taitosi ole menneet eteenpäin vuosikausiin, vaikka oletkin kokenut laskija? Avain omien laskettelutaitojen kehittämiseen on hyödyntää mäessä erilaisia välineitä ja ympäristöjä. Siten saat laskemiseen uutta nostetta.

#kehitylaskijana
Etenkin lasten ja nuorten käytettyjä lasketteluvälineitä on paljon tarjolla.

Käytetyt lasketteluvälineet – tee onnistuneet kaupat!

Lasketteluvälineiden myynti-ilmoituksia löytyy runsaasti esimerkiksi Facebookin ryhmissä. Nettikuvien perusteella varusteen kunnon arviointi voi olla mahdotonta, joten tuotteeseen kannattaa tutustua paikan päällä, jos mahdollista.

#kehitylaskijana
Mitä parempi laskutekniikka, sitä tehokkaamman treenin laskettelusta saa.

Ota laskettelusta irti kaikki hyöty – vinkit tehokkaaseen alamäkitreeniin

Mitä parempi laskutekniikka, sitä kuormittavampaa treeniä laskeminen on. Voit vaikuttaa itse siihen, millaisia vaikutuksia laskupäivällä on fyysiseen hyvinvointiisi.

#kehitylaskijana
Kaikissa kolmessa alppikoulussa – Levillä, Rukalla ja Tahkolla – on valmennusta huippu-urheilijoille. Kuva: Teemu Moisio/PTB-Creative

Opiskeluelämää alamäessä – alppikoulu on vaihtoehto nuorelle

Kiinnostaako laskuharrastuksen ja toisen asteen opintojen yhdistäminen? Suomessa on kolme alppikoulua, jotka tarjoavat nuorille mahdollisuuden yhdistää koulunkäynti ja alamäkielämä.

#kehitylaskijana
Lapsi oppii laskemaan yleensä paljon nopeammin, jos hänellä ei ole sauvoja.

Lasketteleva lapsi ei tarvitse sauvoja

Sopivat varusteet ovat tärkeät, jotta laskettelun oppiminen olisi mukavaa ja nopeaa. Aloittelija – etenkään lapsi – ei kuitenkaan savuoja tarvitse. Kerromme neljä hyvää syytä miksi ensimmäiset laskettelu-ura kannattaa aloittaa ilman savuoja.

#kehitylaskijana
Liikunta kavereiden kanssa ulkoilmassa tekee ihmeitä terveydelle.

Murheet unohtuvat ja mieliala kohenee – näin laskettelu lisää henkistä hyvinvointia

Oletko koskaan miettinyt, miten monipuolisesti hyödyt siitä, että suuntaat päiväksi tai useammaksi rinteeseen? Hyödyt eivät ole pelkästään fyysisiä, sillä alamäessä voit harjoittaa myös mieltäsi.

#kehitylaskijana
Wernerin vierailu hiihtokoulussa on lapselle usein ikimuistoinen kokemus.

Lapsi laskettelukouluun – vinkit vanhemmille

Lapsi oppii laskettelun salat helpoiten ja nopeiten hiihtokoulussa. Tässä hiihdonopettajan vinkit miten isän tai äidin kannattaa valmistautua lasten hiihtokoulutunnille.

#kehitylaskijana
Laskettelun salat oppii nopeasti ja hauskasti Wernerin hiihtokoulussa.

Opi laskettelun alkeet – näin pääset kiinni lajiin

Kiinnostaako laskettelu, muttet tiedä, mistä aloittaa? Parhaiten lajin saloihin vihkiytyy osaavan hiihdonopettajan opastuksella, mutta harjoitella voi myös omatoimisesti. Kokosimme ohjeet.

#kehitylaskijana
Levin alppikoulun valmentaja Pepe Vanninen arvostaa NTN:n siteiden laukeamisominaisuutta ja tarkkuutta.

Telemark-laskijoiden ikuisuuskysymys: NTN vai perinteinen side?

Telemark-välineissä kehitys – ja keskustelu – on keskittynyt erityisesti siteisiin. Kumpi on parempi: kymmenen vuotta sitten markkinoille tullut NTN vai perinteinen side?

#kehitylaskijana
Älä jää paitsi alkutalven satumaisesta tunnelmasta, vaan huolla varusteet ajoissa.

Muista varustehuolto ennen ensilaskuja

Ovatko lasketteluvarusteet lojuneet varastossa huoltamattomina kevään viimeisten laskujen jälkeen? Pahimmassa tapauksessa kanteissa on ruostetta, siteiden jouset ovat jämähtäneet ja monoissa elää värikäs homekasvusto.

#kehitylaskijana
Nykyaikainen vapaalaskusuksi on todella monipuolinen väline. Sillä voi mainiosti nauttia myös kunnostetuista rinteistä.

Laskettelusukset 2018–2019: trendeinä keveys ja monipuolisuus

Koskaan ennen ei laskettelusukset ole olleet niin hauskoja laskea kuin nyt. Suksissa korostuu keveys, helppous ja monipuolisuus. Suorituskyvystä ei ole tingitty piiruakaan.