Artikkelit

Ajankohtaiset artikkelimme kertovat tuoreimmat tiedot Suomen hiihtokeskuksista, sekä  tarjoavat inspiraatiota ja lisämotivaatiota laskuharrastukseen. Halusitpa sitten oppia näyttäviä temppuja lumilaudalla, kehittää liikkuvuuttasi laskettelukertojen välissä tai saada vinkkejä uuden alamäkilajin alkeista, meiltä löydät hauskoja ja hyödyllisiä juttuja tasostasi riippumatta.

#iloirtirinteestä
Olisiko Espoon kaunein maisema tällä hetkellä Nuuksiossa? Kuva on otettu Swinghillin iltamäessä 9.1.2019. Swinghillin hiihtokoulun viikkokurssit aloittavat lauantaina, maanantaina ja ensi torstaina. Seuraava tellumiitti on Swinghillissä keskiviikkona 16.1.2019 kello 18.00–21.00.

Lumi kutsuu nyt rinteisiin! Rinneraportti 2/2019

Alkuviikon lumisade kuorrutti maiseman lähes koko maassa. Satumaisessa maisemassa on mukava kääntää sukset tai lauta alamäkeen. Talvi on nyt (jälleen) upeimmillaan!

#iloirtirinteestä
Ski Patrol -toiminnalla on suuri merkitys rinneturvallisuudessa.

Tukes: rinneturvallisuus on hyvällä tasolla

Rinne- ja hissiturvallisuuden edistäminen on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen tärkeimpiä tehtäviä. Hiihtokeskusten valvova viranomainen on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Valvontakäyntien tulokset ovat olleet pääosin positiivisia.

#iloirtirinteestä
Hauskan laskupäivän resepti: huomioi kanssalaskijat, noudata rinnesääntöjä ja nauti laskukavereiden seurasta.

Laskettelija: huomioi edes nämä rinnesäännöt

Vaikka säännöt tuntuisivat tylsiltä, niin muutama ohje kannattaa painaa kypärän alle muistiin. Ne lisäävät sinun ja kanssahiihtäjien turvallisuutta. On keskimäärin mukavampi lähteä rinteestä omin jaloin, kuin ambulanssilla.

#iloirtirinteestä
Iso-Syötteellä uusi vuosi 2019 otettiin vastaan tutun vauhdikkaasti alamäestä nauttien. Vuoden ensimmäisellä viikolla tunturissa alkaa yhteistyössä järjestettävä Wintercamp. Kuva: Stephan Sutton

Vuosi 2019 on alamäen vuosi. Ensimmäisen viikon rinneraportti.

Uutta alamäkivuotta juhlittiin lasketellen. Vuosi vaihtui talvisessa, mutta paikoin melko tuulisessa kelissä. Myrsky ei kuitenkaan pahemmin alamäkikansaa haitannut, vaan rinteistä otettiin kaikki irti.

#iloirtirinteestä
Juuso Holstein elää unelmaansa: pikkupojan tapaan hän saa toteuttaa hauskimmat unelmansa ja kokea tunturit yhdessä ystävien kanssa.

Hiihdonopettajan tarina: pöllön siivet, jotka saavat lentämään

Tuuli taisi käydä vahvasti pohjoisesta. Tai ehkä sitä vain kuuli kaiken paremmin tunturien syleilyssä. Viisivuotiaan pojan sukset kantoivat etelästä pohjoiseen jo vuosikymmeniä kestäneeksi kansallispuistoseikkailuksi ja viimeisimpänä luonnon mystisiä tarinoita ylistävään luovuuteen.

#iloirtirinteestä
Vuonna 2018 Ruka vastasi Suomen suurimmista rinneinvestoinneista ja ensimmäisestä laskupäivästä. Kausi käynnistyi jo 5. lokakuuta 2018.

Laskettelujuttujen parhaat vuonna 2018

Vuosi 2018 oli jälleen hieno vuosi alamäessä. Alkuvuosi oli todella runsasluminen ja uusi kausi alkoi jo lokakuussa. Vuoden päätteeksi keräsimme Ski.fi:n vuoden luetuimmat jutut.

#iloirtirinteestä

Vuosi vaihtuu lasketellen! Rinneraportti viikolta 52.

Valkoinen joulu ja talvinen uusi vuosi – nyt alamäkikansaa hemmoitellaan. Välipäivinä kinkkua on hyvä sulatella lasketellen ja uutta vuottakin kannattaa juhlia rinteessä.

#iloirtirinteestä
Iso-Syötteellä iloittiin talvesta sunnuntaina 16.12.2018. Kuva: Niko Häggman

Luvassa valkea joulu! Viikon 51 rinneraportti

Lumisateet ovat viime päivinä ilahduttaneet alamäkikansaa. Mikä parasta, lumisateiden lisäksi on ollut pakkasta – eli hiihtokeskukset ovat tykittäneet rinteisiin lisää lunta.

#iloirtirinteestä
Hiihtokeskuksissa on lunta. Lisäksi pohjoisessa päästään nauttimaan uskomattoman kauniista valosta, kuten kuvan maisema Iso-Syötteellä tiistaina 11.12.2018 osoittaa. Kuva: Niko Häggman

Rinteissä valmistaudutaan valkoiseen jouluun – rinneraportti viikolta 50

Jouluvalmisteluja tehdään kaikkialla kovalla kiireellä. Hiihtokeskuksissa keskitytään etenkin lumisen maiseman loihtimiseen. Vaikka rinteitä on jo reilusti auki, niin lisää lunta tehdään joulua juhlivan alamäkikansan iloksi.

#iloirtirinteestä

Latutilanne kannattaa tarkastaa etukäteen

Hiihtokauden käynnistyttyä latutiedot kiinnostavat hiihdon harrastajia. Latutilanne muuttuu etenkin alkutalvesta melkein päivittäin, joten ajantasainen tieto kannattaa tarkastaa ennen ladulle lähtöä.

#iloirtirinteestä
Pakkasten myötä hiihtokeskuksiin on tehty talvi. Kuva Vihti Ski Centeristä keskiviikkona 28.11.2018.

Nyt saadaan lunta koko maahan! Rinneraportti, viikko 48

Musta ja lämmin marraskuu on enää vain ikävä muisto. Pirteän pakkasjakson myötä talvea on tehty innolla koko maassa. Tykit ampuvat rinteitä valkoisiksi ja entistä useammassa hiihtokeskuksessa lasketellaan.

#iloirtirinteestä
Sallassa hiihtokeskus on auki kuutena kuukautena vuodessa, eli marraskuusta huhtikuun loppuun.

Sallan kausi on pitkä

Laskettelukausi Suomessa on pitkä, useimmiten marraskuusta huhtikuuhun – vaikka lunta riittäisi pitkälle toukokuuhun. Salla on hyvä esimerkki pitkän kauden tarjoavasta hiihtokeskuksesta.