Artikkelit

Ajankohtaiset artikkelimme kertovat tuoreimmat tiedot Suomen hiihtokeskuksista, sekä  tarjoavat inspiraatiota ja lisämotivaatiota laskuharrastukseen. Halusitpa sitten oppia näyttäviä temppuja lumilaudalla, kehittää liikkuvuuttasi laskettelukertojen välissä tai saada vinkkejä uuden alamäkilajin alkeista, meiltä löydät hauskoja ja hyödyllisiä juttuja tasostasi riippumatta.

#iloirtirinteestä
Viikonloppuna Sallaan satoi yli puoli metriä uutta lunta! Vielä kun aurinkokin paistaa ja rinteet on huippukunnossa, niin ei voisi parempia laskukelejä toivoa. Tuomo Tervon kuvasi maanantaina 11.3.2019 Jonne Vaahtera.

Myrskyn jälkeen on laskusää

Viikonloppuna etenkin Lapin vallannut matalapaine toi mukanaan paksun lumipeitteen. Maaliskuun laskukelit ovatkin mitä mainioimmat: valoa on jo mukavasti ja rinteissä lunta riittää!

#iloirtirinteestä
Talvisesta alamäestä voi nauttia myös pyörällä. Swinghillissä pääsee harrastamaan hissipyöräilyä 8.3.2019, Påminnessa ajetaan tiistaisin.

Pyöräilijän ei tarvitse odottaa kesää

Enää ei tarvitse pyöräilijöiden odottaa kesää, sillä Påminne ja Swinghill käynnistivät fillarikauden keskellä talvea. Rinteessä viihtyvät nyt laskettelijoiden ja lautailijoiden lisäksi pyöräilijät.

#iloirtirinteestä
Huikeita maaliskuun kelejä pukkaa Etelä-Suomen rinteillä, kuten tämä Messilässä keskiviikkona 6.3.2019 otettu kuva osoittaa!

Kevät on peruttu ja talvi jatkuu! Rinneraportti viikolta 10

Laskiaista ja pohjoisen hiihtolomaviikkoa on vietetty upean talvisissa säissä. Lumi, mukava pakkanen ja aurinko ovat jälleen luoneet oivat puitteet alamäkikansalle.

#iloirtirinteestä
Kun elämä on alamäessä, on asiat yleensä varsin hyvin. Elämäni on alamäessä -paidan voi voittaa Ski.fi:n Instagramista.

Tämän takia laskettelu on parasta

Vannoutunut alamäkikansa tietää, että laskettelu ja lumilautailu ovat talvilajeista ne jaloimmat. Mutta miksi on näin? Kysyimme perusteluita Ski.fi:n Facebook-sivuilla. Vastaukset kertovat lajin hienouden lisäksi sen monipuolisuudesta.

#iloirtirinteestä
Kyllä se on hieno. Aito ja oikea telemark-käännös näyttää ja tuntuu hyvältä.

Telemarkin taika ja 15 syytä kyykätä

Telemark-hiihdolla kautta aikojen ollut vannoutuneita harrastajia. Telemark kiehtoo monia, mutta ei ole kuitenkaan koskaan levinnyt massojen lajiksi. Jokaisen laskettelijan ja lumilautailijan kannattaisi kokeilla lajia. Syitä on monta.

#iloirtirinteestä
Anniina Perhovaara on tullut tutuksi monelle aktiivilautailijalle. Positiivisella energialla varustettu tyttö on edellisten vuosien tapaan matkustanut viettämään hiihtolomaa etelään, eli Talman rinteille. Anniinan laskuja voi seurata vaikkapa Instagramissa.

Nyt kevätkeleistä pääsee nauttimaan jo hiihtolomalla!

Kevätkeli, jaffakeli, paraskeli… Lunta on rinteissä paljon, mutta muuten olosuhteet on kuin keväällä. Hiihtokeskuksissa onkin nähty todella paljon iloisia laskettelijoita ja lautailijoita.

#iloirtirinteestä
Hiihtolomalla Sallan talvessa on helppo rentoutua. Kuva Sallasta on otettu keskiviikkona 20.2.2019.

Hiihtokeskusten upea talvi jatkuu vaihtelevista keleistä huolimatta

Ensimmäinen hiihtolomaviikko todisti sen jälleen: oikea talvi löytyy hiihtokeskuksista. Vesisateet eivät rinteisiin vaikuta, sillä vankka lumipatja kestää erinomaisesti sääoikut. Alamäkikansalla onkin nyt kaikkien aikojen talvi!

#iloirtirinteestä
Metsälaskussa on aina riskejä. Sopeuta laskunopeus taitojen ja olosuhuhteiden mukaan.

Nyt tarkkana rinnealueiden ulkopuolella!

Vaikka rinteet on höylätty houkutteleviksi laskea, niin moni laskettelija ja lautailija hakee haasteita merkittyjen rinteiden ulkopuolelta. Tällöin olosuhteet on syytä ottaa huomioon. Toisinaan on parempi jättää retki väliin.

#iloirtirinteestä
Artikkelin kirjoittaja Mikaela Räsänen (kuvassa oikealla) kirjoittaa veljensä Renen (vasemmalla) kanssa myös Junnut takamaastossa -blogia.

Lapset kertovat: vinkit onnistuneeseen hiihtolomaan

Lapsille hiihtoloma on yksi vuoden kohokohdista, ja moni perhe suuntaa silloin hiihtokeskukseen. Kokosimme vinkit, jotka siivittävät koko perheen onnistuneeseen lomanviettoon.

#iloirtirinteestä
Hiihtolomalla saa laskea aamusta iltaan! Sotkanrinteillä oli vauhti päällä jo iltamäessä tiistaina 12.2.2019.

Vuoden paras viikko on täällä! Hiihtoloman rinneraportti

Hiihtoloma on monelle laskettelijalle vuoden kohokohta. Laskea saa niin paljon kuin lystää – ja hiihtokeskukset tarjoavat siihen nyt huippuolosuhteet.

#iloirtirinteestä
Messilän kartanomiljöön kylpee lumessa. Ja lisää valkoista mannaa on myös luvassa! Kuvassa on keskiviikon 23.1.2019 lumisade.

Nyt on laskukansan juhlaviikot! Rinneraportti 24.1.2019

Upea talvi jatkuu. Pakkaset vaihtuivat monin paikoin maata sankkoihin lumisateisiin. Lisää lunta on luvassa, joten laskettelijoiden herkkuhetket hiihtokeskuksissa jatkuvat.

#iloirtirinteestä
Aivan eteläisessäkin Suomessa, eli Raaseporin Påminnnessa, on lasketeltu jo joulusta lähtien. Nyt Påminnessa on kaikki rinteet auki ja laskettelijat ja lautailijat riemuitsevat talvesta. Kuvassa suunnataan Raaseporin rinteisiin sunnuntaina 13.1.2019.

Tuore rinneraportti sen näyttää: nyt nautitaan talvesta!

Kuluneella viikolla on nautittu upeista laskettelukeleistä. Torstain lumimyräkkä parantaa olosuhteista entisestään. Hiihtokeskusten olosuhteet ovat huikean hienot, joten nyt on ilo suunnata alamäkeen!